Nyt fra branchen

Vinderen af Drawing of the year blev studerende fra Tyskland

Tianjing Lim fra Dessau International School of Architecture i Tyskland vandt dette års "Drawing of the year", som Arkitektskolen Aarhus har udskrevet.

Det blev Tianjing Lim (Malaysia) fra Dessau International School of Architecture i Tyskland, der vandt dette års “Drawing of the year”, som Arkitektskolen Aarhus har udskrevet.

Det skriver Arkitektskolen Aarhus i en pressemeddelelse.

Andenpræmien gik til Pascale Julien, Matt Breton-Honeyman og Amélie Savoie-Saumure fra Canada og tredjepræmien til Jason Ho fra England.

Temaet for dette års konkurrence er Shaping new Realities. Studerende fra hele verden har deltaget. Og der er modtaget 307 bidrag fra 70 lande.

Konkurrencens mål var at udforske ny tendenser inden for arkitektur gennem digitale tegninger, samt at udfordre brugen af ny teknikker og mixed media.

Juryen var imponeret over de indsendte tegningers høje niveau – tegninger der gør brug af mange forskellige teknikker og metoder og som er både komplekse og af høj kvalitet.

Som tema har Shaping New Reality tilsyneladende ført til generelle svar: enten dystopier eller en grøn fremtid – begge kategorier i mange forskellige varianter. Bidragene beskæftiger sig med en bred vifte af aktuelle emner. Svarene er engagerede, intelligente, velinformerede, og rækker ud over de sædvanlige klicheer.

Vinderne samt dommerkomiteens særligt udvalgte tegninger, de såkaldte ”special mentions”, blev offentliggjort 30 november på DOKK1, hvor et udvalg af tegningerne er udstillet til og med 16. december.

Førstepræmien er på 5.000 Euro, mens anden- og tredjepladsen er på henholdsvis 2.000 og 1.000 Euro.

 

Førstepræmie: Penang 2095

Tianjing Lim fra Dessau International School of Architecture i Tyskland vandt dette års “Drawing of the year”,

Førstepræmien gik til Tianjing Lim (Malaysia) fra Dessau International School of Architecture (Tyskland) der med en tegning der italesætter spørgsmål omkring bevaring i den urbane bygningskultur og bygningsarv og omkring fremtidens arkitektur.

Ved først øjekast ligner det et fremvoksende tårn, en fabrik, men går man tættere på, afsløres byens liv. Det er en vertikal by, baseret på en tolkning af den eksisterende organisering og plan for byens struktur og arkitektur. Men frem for at vælge side, frem for at vælge det ny eller det gamle, bygger tegningen videre på en modsætning, og gennem tegningsprocessen foreslås en organisk tilgang. I denne tilgang skabes tårnets kontinuerligt tilpassede vækst ved hjælp af bygningsteknologier på baggrund af den eksisterende arv. 

Dommerkomiteen udtaler: “ Tegningens komposition er meget veludført og perspektivet bidrager til en fornemmelse af dynamik. … den er æstetisk smuk med forbløffende detaljer, der gør os nysgerrige og får os til at engagere os.

… en meget kraftfuld tegning hvor komposition, tegnestil og indhold sammen bidrager til en intelligent løsning på en centralt problemstilling som hele verdens byer bliver nødt til at forholde sig til. Tegningen bærer præg af bevidsthed og modenhed omkring det at kommunikere, mens den gør brug af samtlige aspekter og skalatrin.”

Andenpræmie: All at Sea

 

Andenpræmien gik til Pascale Julien, Matt Breton-Honeyman og Amélie Savoie-Saumure (Canada) fra McGill School of Architecture (Canada).

Det er ikke en tegning af en rutsjebane, Tivoli, et cirkus eller en olieboreplatform. En nærmere undersøgelse af denne “grafisk stærke og velkomponerede tegning”, afslører en grænseovergang mellem Israel og Jordan. Den demonstrerer den selektive proces det at inddele mennesker i nationaliteter formet af politisk konstruerede territorier udgør, såvel som de redskaber der anvendes til kontrol og overvågning. Alt fremstår venligt og trivielt, men er meget politisk og foregår under konstant militær tilstedeværelse.

“Dommerkomiteen lykønsker kunstneren for en tegning der italesætter og kommunikerer et vigtigt og udfordrende emne. Tegningen er utrolig stræk i kraft af en skønhed og formfuldendthed der grænser til overdreven perfektion.”
 

Tredjepræmie: A Day in Global Britain: A Christmas Gift to a Dear Friend in Memory of a Summer Day

 

Jason Ho (Storbritannien), The Bartlett School of Architecture (Storbritannien) modtager tredjepræmien, for en tegning der er sammensat af en række mindre tegninger. Den er et kludetæppe af fortællinger set på nært hold. Fortællingerne er taget fra en pensioneret ældre mands hverdagsliv.

“Dommerkomiteen kalder denne tegning et fornøjeligt men samtidig modigt og udfordrende bidrag … nærbillederne af de arkitektoniske opfindelser og skiftene mellem forskellige hastigheder i fortællingen udgør nærmest en drejebog for en film. Tegningen gøres firedimensionel. Stregen er næsten naiv og humoristisk. Tegningen fremkalder følelser og giver os lyst til at engagere os i de mange lag.”

 

Special mentions

Tyler Lemmon (Storbritannien), University For The Creative Arts (Storbritannien): Composed Chaos

 


Guotong Liao (Kina), Guangdong University of Technology (Kina): ICHI-GO ICHI-E

 


Hai-P’ng (Heffrence) Teow (Malaysia), Taylor’s University (Malaysia): Sub-Rosa Wonderland

 


Pasquale Iaconantonio (Italien), Università Sapienza di Roma – Facoltà di Architettura (Italien): From Rome to Las Vegas

 


Ifigeneia Liangi (Grækenland), The Bartlett School of Architecture, UCL (Storbritannien): A House of Stories

 


Suramya Kedia (Indien), Arkitektskolen Aarhus (Danmark): Revealing Virtual Space

 


Lasse Buus Jensen (Danmark), Arkitektskolen Aarhus (Denmark): Inbetween Mind and Space

 


Enoch Liang (Storbritannien), University College London Bartlett School of Architecture (Storbritannien): Alpine Flatology

 


Dommerkomiteen

Peter Cachola Schmal (Tyskland), arkitekt og direktør for Deutsches Architekturmuseum (DAM)
Thomas Bossel (Danmark), arkitekt og associeret partner, schmidt hammer lassen architects
Torben Nielsen  (Danmark), arkitekt og rektor, Arkitektskolen Aarhus