Nyt fra branchen

Verdenskendt dansk kunster formgiver parkeringshus i Kanalbyen

Illustration: Kirstine Roepstorff/Visualisering Laura Kieler.

Et parkeringshus med et internationalt kunstnerisk udtryk bliver om et års tid et stærkt blikfang i Kanalbyen i Fredericia. Den kunstneriske bearbejdning udføres af den verdenskendte, danske billedkunstner, Kirstine Roepstorff.

At gøre noget funktionelt til noget æstetisk. At gøre noget nødvendigt til noget dejligt. At bringe et parkeringshus til live. Det er ambitionen bag et nyt kunstprojekt, som i begyndelsen af 2020 sættes i gang i den spirende bydel, Kanalbyen, på Fredericias havnefront. Bag formgivningen af bydelens kommende p-hus står billedkunstneren Kirstine Roepstorff, som efter 14 år i Berlin for nogle år siden er vendt hjem til sin barndomsegn ved Fredericia, skriver Realdania i nyhederne.

 

Kirstine Roepstorff. Illustration fra Realdania.

Kirstine Roepstorff er af Kanalbyen, Statens Kunstfond og p-husets bygherre, A. Enggaard, blevet bedt om at stå for den kunstneriske bearbejdning af bydelens godt 9.000 kvm store parkeringshus. Og selv om den internationale scene i mange år har været hendes hjemsted og arbejdssted – senest som Danmarks repræsentant ved Venedig-biennalen 2017 – er kombinationen af “kunst & kanalby” på ingen måde fremmed for den 47-årige kunstner.

 

Illustration: Kirstine Roepstorff/Visualisering Laura Kieler.

 – Området omkring Fredericia og Lillebælt har været betydningsfuldt og på mange måder livsformende for mig. Barndommens landskab af stand, skov, eng og selvforvaltning har formet en indre viden og tillid til omgivelserne, som har været bærende for min kreative udvikling. Nu hvor jeg er tilbage, er det overraskende og dejligt at mærke, hvor naturligt gamle rødder forbinder sig til det, der bliver nye rødder, og hvor let næringen flyder. Det er spændende at bidrage med noget af den næring lokalt. 

Læs mere om Kunst i byudvikling