Nyt fra branchen

URBAN POWER vinder konkurrence i den Norske by Ski

Illustration: URBAN POWER.

URBAN POWER vinder blandt 32 tegnestuer en åben norsk arkitektkonkurrence i den Norske by Ski.

Med forslaget til Rådhuspladsen i den Norske by Ski vinder det det danske arkitektfirma URBAN POWER den tredje norske åbne arkitektkonkurrence inden for det seneste år.

URBAN POWERs forslag er udvalgt blandt forslag fra 32 tegnestuer fra hele Europa, er URBAN POWERs byrum “Vi møtes på kanten” og er blevet kåret kåret som vinder af arkitektkonkurrencen af en enstemmig jury, skriver URBAN POWER i en pressemeddelelse.

Med rektangulære plateauer i forskellige niveauer, får pladsen et stort spænd af af funktioner og udformninger.

Fra grønne og beplantede, til træflader for ophold og leg og stenflader, der samler byens regnvand. Plateauerne danner et helt nyt rumforløb og omkranser et multifunktionelt “Byens Gulv”, der kan bruges til byens mange arrangementer Koncerter, nationaldag, markedsplads og skøjtebane.

Med borgmester Hanne Opdal i spidsen udtales i dommerbetænkningen: “Forslaget har et greb, der koncentrerer energien ind mod et samlet torv, som juryen mener er vigtig for at kunne lykkes med at skabe byliv på pladsen”.

Netop bylivet er centralt for Ski, der i disse år oplever en stor forandring. Med indvielsen af højhastighedsbanen i 2022 vil rejsetiden mellem Oslo Sentral og Ski blive halveret til kun 11 minutter. Derfor står byen overfor massive investeringer, med både private boligbyggerier og offentlige anlægsprojekter med opgradering og klimasikring af bymidtes offentlige rum. Her er den kommende rådhusplads den sidste og vigtige brik i kommunens ambitioner om en styrket, livlig og bæredytigt bymidte.

 

Illustration: URBAN POWER.

Byrummet ligger ikke hvor som helst. Det er byens vigtigste mødested, hvor alle retninger, interesser og formål krydser hinanden, siger Sara Bjelke, partner i URBAN POWER.

– Vi er meget stolte over at være med til at skabe fremtiden for netop dette vigtige sted i Ski.
 

Tredje gang
I foråret vandt tegnestuen konkurrencen om 200 boliger i Hamar og sidste sommer vandt de helhedsplanen for Huntonstranda i Gjøvik.

– Vi arbejder med sammenhængen mellem alle de urbane skalaer hos Urban Power, siger Sara Bjelke.

– Derfor er netop ekstra tilfredsstillende at de tre vundne konkurrencer er en helhedsplan, en boligbebyggelse og et byrum.

 


Rådhuspladsen i Ski

 

-Rådhuspladsen i Ski er på 9.000 kvm

-Pladsen består af Øvre- og Nedre-Torg, hvor Nedre Torg skal anlægges først

-Ski kommune har bevilget 40 millioner norske kroner realisering af første fase

-Entrepriseudbudet forventes klar i 2020

-Øvrige præmierede i konkurrencen i Ski tæller blandt andre Arkitema og Skala arkitekter