Nyhed

Tre dyster om Dansk Landskabspris 17

Vestre Fjordpark / Foto: Aalborg Kommune

Lindevangsparken, Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus og Vestre Fjordpark er finalister til Dansk Landskabspris 2017. Vinderen afsløres 25. oktober med ministerkolorit, prisoverrækkelse og check på 70.000 kroner.

En levende bypark, en urban forplads og en multifunktionel fjordpark. Juryen for Dansk Landsskabspris 2017 har udvalgt Lindevangsparken, Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus og Vestre Fjordpark som de tre finalister, der dyster om Dansk Landskabspris 2017.

De tre finalister udmærker sig ved, at de alle på forskellig vis adresserer bæredygtighed, og at de bidrager til deres lokalområder med social merværdi, der kommer borgerne til gode. 

Der har ekstraordinært været mange indstillinger til den årlige Dansk Landskabspris, hvilket vidner om, at landskabsarkitekturen er ved at genvinde momentum i byggebranchen, siger 
Bo Holm-Nielsen, landskabsarkitekt MDL og partner i ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, der har deltaget i juryarbejdet.

Juryen motiverer valget af de tre med, at forslaget fra Lindevangsparken er et projekt, “der skaber fornyelse, øger muligheden for bevægelse og imødekommer klimaændringer og alligevel formår at bevare den for lokalområdet genkendelige struktur og det plantemæssigt værdifulde i det oprindelige anlæg.”

I forslaget fra Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus er der blandt andet på fineste vis skabt et multifunktionelt byrum, der både rummer opholdsmuligheder og aktivitetsområder og er et moderne anlæg, der slår på klassiske dyder.”

Endelig motiverer juryen valget af Vestre Fjordpark med, at der skabt en solid og multifunktionel platform for aktivt udeliv. Brugernes behov for at være aktive sammen i naturen understøttes forbilledligt – med enkle og solide virkemidler.”

Kulturminister kårer vinderen på Nationalmuseet
De tre finalister præsenteres ved et prisuddelingsarrangement d. 25. oktober på Nationalmuseet, hvor kulturminister Mette Bock (LA) overdrager Dansk Landskabspris på 70.000 kroner til vinderprojektet, mens de to andre finalister får hædrende omtale.

I forbindelse med prisoverrækkelsen er der paneldebat om ”Nyt liv til offentlige by- og landskabsmiljøer”, med Jon Stephensen, teaterdirektør Avenue-T og arkitekt, som en af paneldeltagerne.

Ane Cortzen, kulturchef for Kähler, arkitekt og grafisk designer, er konferencier til prisuddelingen.

BILLEDCREDIT:

DL FPNV Jens Lindhe 01 – 03: Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus / Foto: Jens Lindhe

DL VFP 01 – 03: Vestre Fjordpark / Foto: Aalborg Kommune

DL LVP 01- 03: Lindevangsparken / Foto: Marianne Levinsen Landskab