Nyt fra branchen

SVK lancerer ny ansøgningsprocedure

Arkivfoto: Per Rehfeldt.

Fremover skal der søges inden for to programmer - udvikling eller værkproduktion – på Statens Værksteder for Kunst.

For at tydeliggøre formålet med og udbyttet af et arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst skal der for fremtiden søges inden for to programmer: udvikling eller værkproduktion.

Det betyder, at man i ansøgningen skal gøre opmærksom på, om der er tale om kunstnerisk udvikling/forskning, der giver mulighed for at eksperimentere og fordybe sig i kunstneriske arbejdsprocesser, eller konkret værkproduktion til udstilling eller andet formål, skriver SVK i nyhederne.

Fra og med ansøgningsfristen 5. august 2019 skal man således i sin ansøgning gøre opmærksom på, om projektet har værkproduktion eller kunstnerisk udvikling til formål.


Programmerne

PROGRAM 1 / UDVIKLINGSPROJEKTER
Projekter med udgangspunkt i materialebaseret, kunstnerisk forskning / udvikling, herunder materialeudforskning, prototypefremstilling og andre forarbejder. Projekter der har karakter af research, udforskning og innovation. Projektets formål skal være godt beskrevet.

 

PROGRAM 2 / VÆRKPRODUKTION
Projekter der retter sig mod produktion og færdiggørelse af værker til udstilling, udsmykning el. lign. Det kan være enkeltværker eller en samlet udstilling. Projekter der er målrettet offentlig visning i ind- og udland.Fakta

SVKs bidrag til kunst- og kulturområdet i Danmark er en professionel produktions- og udviklingsplatform for alle de kunstneriske fagområder. Med bred teknisk og håndværksfaglig viden, specialindrettede værksteder og store produktionsforhold tilbyder vi de mest optimale rammer for udviklingsprojekter og for udarbejdelse af krævende værker til udstillinger og andre formål. Med de to ansøgningsprogrammer sikrer SVK, at de bedste og mest krævende projekter kan gennemføres under unikke værksteds- og produktionsforhold.

Alle professionelle, uanset faglig baggrund, kan søge om at benytte faciliteterne.