Nyt fra branchen

Sverige henter inspiration til skolebyggeri hos århusianske tegnestuer

Frederiksbjerg Skole, Pluskontoret Arkitekter. Foto: Jesper Balleby.

En svansk delegation fra Sveriges kommuner og landsting samt den Specialpedagogiska Skolmyndigheten kommer til Aarhus, hvor de skal inspireres af byens skolebyggerier og tegnestuer med speciale i undervisningsarkitektur.

Der er byggeboom i Sverige og i løbet af de næste 15 år, skal der bygges flere nye skoler og daginstitutioner i landet.

15. og 16. maj tager en delegation fra Sveriges kommuner og landsting (SKL) samt den Specialpedagogiska Skolmyndigheten (SPSM) på inspirationstur i Aarhus, hvor de skal inspireres af byens skolebyggerier og tegnestuer med speciale i undervisningsarkitektur.

Turen byder bl.a. på oplæg fra tegnestuerne og rundvisning på to af byens skoler, Frederiksbjerg Skole og Søndervangsskolen.

 

Frederiksbjerg Skole, Pluskontoret Arkitekter.
Foto: Jesper Balleby.

Pluskontoret Arkitekter, der var en del af bygherrerådgivningsteamet for Aarhus kommune i forbindelse med byggeriet af Frederiksbjerg skole, skal sammen med skoleleder Jette Bjørn Hansen, vise svenskerne rundt på den innovative og prisbelønnede skole i Aarhus, hvor man har udviklet en særlig serie af differentierede læringsrum specielt designet til læringsformer som formidling, fordybelse og projekt. Herudover skal tegnestuen også holde oplæg for delegationen om det gode læringsrum og processen bag.

– Vi glæder os meget til at vise den svenske delegation rundt. Vi har meget tilfælles med vores nordiske naboer og dette er en oplagt mulighed for at udveksle ideer om udviklingen af gode rum til læring, siger Suna Cenholt, partner hos Pluskontoret Arkitekter.

Aktuelt er Pluskontoret Arkitekter en del af bygherrerådgivningsteamet på det nye lærings- og aktivitetsbyggeri i Nye, nord for Aarhus, som blandt andet skal indeholde en 4-spors skole, 12 gruppers dagtilbud, klub samt bevægelses- og idrætsfaciliteter m.m.

 

Frederiksbjerg Skole Pluskontoret Arkitekter.
Foto: Thomas Mølvig.

Teamet består udover Pluskontoret Arkitekter af COWI og LABLAND architects og byggeriet forventes at stå klar til brug i 2023.