Nyhed

Studerende: Husk at melde dig ind i a-kassen

Alt for mange mister retten til dagpenge den første måned efter endt bachelor eller kandidat, fordi de ikke har fået meldt sig ind i a-kassen i tide.
– Vi arbejder derfor på at få flere studentermedlemmer til at se fordelen af at melde sig i a-kassen senest et år før dimission. Dermed slipper de for en karens-måned, siger key account manager Ulrik Romme fra a-kassen, Akademikernes.

-Desværre er der mange, som melder sig ind for sent, selvom det faktisk er gratis for studerende at være medlem af a-kassen. 

Eneste krav til det gratis medlemskab er, at man er under 30 år ved dimission. Når man har været medlem i et år, har man optjent retten til at modtage dagpenge fra dag ét efter endt uddannelse. Også som bachelor. Satsen er for tiden 14.473 kroner om måneden for dimittender.

– Der er masser af sund fornuft i at melde sig ind et år før, man bliver bachelor. Bachelor betragtes som en færdig uddannelse, og man har således ret til dagpenge, hvis man skulle finde på at stoppe som bachelor eller droppe ud af anden årsag, siger Ulrik Romme. 
Læs mere om studentermedlemskab på Akademikernes hjemmeside