Nyt fra branchen

SLA OPRUSTER MED NY HEAD OF BIODIVERSITY

Kristine Kjørup Rasmussen.

SLA ansætter en af landets førende eksperter indenfor biodiversitet, Kristine Kjørup Rasmussen.

En af landets førende eksperter indenfor biodiversitet, Kristine Kjørup Rasmussen, er tiltrådt i en ny stilling som “Head of Biodiversity” i SLA i takt med øget efterspørgsel efter tegnestuens naturbaserede løsninger i arkitektur og byudvikling både nationalt og internationalt, skriver SLA i en pressemeddelelse.

Kristine Kjørup Rasmussen kommer fra en stilling som chefkonsulent og biolog i Rambøll Danmark, hvor hun i 10 år har arbejdet med blandt andet biodiversitet, naturundersøgelser og miljøvurdering på projekter i den helt store skala. Det er dermed en erfaren profil indenfor biodiversitet og bynatur, der nu får en ledende rolle i at drive og styrke SLA’s projekter gennem tegnestuens in-house analyseafdeling sLAB.

– Kristine er en af landets førende biodiversitets- og natureksperter, som vi er utrolig glade for at få med på SLA-holdet. For os i SLA er vores byers naturgrundlag og biodiversitet fundamentet for livskvalitet og for at skabe velfungerende, leveværdige og tilpasningsdygtige byer. Vi glæder os derfor til at skabe endnu stærkere naturbaserede løsninger med Kristine på teamet i takt med vores øgede vækst og internationalisering, siger Mette Skjold, partner og administrerende direktør i SLA.

Kristine får til opgave at videreudvikle tegnestuens ambitiøse arbejde med bynatur og holistisk byudvikling, som tilpasser sig til og gør plads til naturen for at skabe reel livskvalitet.

 

Sunde, robuste og bæredygtige byer
Gennem virksomhedens såkaldte ’naturbaserede designtilgang’ arbejder SLA med et dobbelt sigte, hvad angår biodiversitet. For ligesom biodiversitet er det, der er med til at sikre mennesker meningsfulde liv, så er biodiversitet også det, der kan gøre vores byer sunde, robuste og bæredygtige. En rig natur med høj biodiversitet er dermed forudsætningen for utallige økosystemtjenester og goder fra naturen, vi som mennesker og samfund har brug for. En tilgang som Kristine Kjørup Rasmussen ser frem til at få en ledende rolle i udviklingen af:

– Det er fantastisk spændende og inspirerende at blive en del af SLA, som efter min mening er landets førende aktør indenfor bynatur og naturbaseret design. Jeg sætter meget stor pris på SLA’s holistiske og æstetiske tilgang til både kultur og natur, og jeg tror på, at vi kan bidrage til at skabe mere og bedre natur i verdens byer med en afsmittende positiv effekt på biodiversiteten globalt. Så jeg glæder mig til at være med til at udvide tegnestuens ydelser til at dække en større palette indenfor naturbaserede løsninger: Fra analyser og strategier for biodiversitet til konkret kortlægning af natur, integrering i design og projekter, plejeplaner og formidling af de afledte goder fra naturen til mennesker og samfund,” siger Kristine Kjørup Rasmusen, Head of Biodiversity i SLA.

Ansættelsen sker i forbindelse med SLA’s eksponentielle vækst de seneste år, hvor virksomhedens naturbaserede designtilgang i større og større grad efterspørges af både offentlige og private bygherrer. De seneste års internationalisering i SLA har ligeledes medført en stærk position på det globale marked, hvor virksomheden nu designer og realiserer omfattende byudviklingsprojekter, naturparker og byrum i både Skandinavien, Europa, Nordamerika, Mellemøsten og Asien. Alle med øget biodiversitet, bynatur og livskvalitet som designgrundlag.

Kristine Kjørup Rasmussen er uddannet fra Landbohøjskolen og University of Reading og har en ph.d. i Vegetationsøkologi fra Landbohøjskolen.

 


Om SLA

SLA skaber moderne og tilpasningsdygtige byer, der inspirerer til fællesskab og mangfoldighed gennem innovativ brug af natur, design, bæredygtighed og teknologi. Virksomhedens projekter løser nogle af tidens sværeste urbane udfordringer, mens de skaber værdi og livskvalitet for alle.

Fra kontorer i København, Aarhus og Oslo med i alt 120 ansatte udgør SLA tilsammen et tværfagligt arkitektonisk laboratorium, der konstant stræber efter at udfordre og udvide grænserne for byplanlægning, byrum og landskabsarkitektur. Ved at trække på tegnestuens stærke nordiske rødder har SLA løst talrige opgaver i Skandinavien, Europa, Nordamerika, Mellemøsten og Asien.