Nyt fra branchen

SKALA tegner cirkulært boligbyggeri i Middelfart

SKALA Arkitekter har tegnet Ranunkelhaven og landskabet rundt om de 40 nye bæredygtige boliger i Middelfart. Totalentrepriseteamet består desuden af BM Byggeindustri og Dominia. Illustration: SKALA Arkitekter.

SKALA Arkitekter vinder opgaven om 40 almene familieboliger i Middelfart i et totalentrepriseteam med BM Byggeindustri og Dominia.

I løbet af 2021vil 40 nye, bæredygtige almene boliger stå klar til en stribe moderne børnefamilier ved Lillebælt. Det er Middelfart Kommune og den almene boligorganisation Civica, der er gået sammen om at realisere projektet ”Ranunkelhaven”- og det med høje ambitioner om bæredygtighed, skriver SKALA Arkitekter i en pressemeddelelse.

SKALA Arkitekter er del af vinderteamet, og her har man i sit projektforslag arbejdet videre med de stærke ambitioner om flest mulige bæredygtige kvaliteter i såvel social, miljømæssig og økonomisk forstand.

– Vi er meget glade for at vinde opgaven med fremtidens moderne familieboliger i Ranunkelhaven. Vi har udarbejdet et forslag, hvor arkitekturen både taler ind det trygge og nære familieliv i den menneskelige skala og den store landskabsskala udenfor, hvor de storslåede rammer lige ud til Lillebælt er en helt afgørende attraktion, siger Kurt Ankjær, direktør i SKALA Arkitekter.

 

Målet er, at Ranunkelhaven skal certificeres ud fra DGNB-ordningen med gode og sunde boliger, reduceret klima- og miljøpåvirkninger samt fremtidssikrede bygninger af god kvalitet.
Illustration: SKALA Arkitekter.

DGNB Guld-certificering med Frame
SKALA Arkitekters skitseforslag lægger op til en DGNB Guld-certificering.

At byggeriet har potentiale til at nå helt op på en guld-certificering skyldes blandt andet, at der er tænkt genbrug af overskudsjord ind i løsningen, beplantning, der sikrer biodiversitet, tilgængelighed samt fadematerialer og præfabrikerede elementer, der kan demonteres og dermed indgå i en cirkulær tanke.

– I projektet benytter vi Frame til at understøtte og styre bæredygtighedsambitionen, for vi har gode erfaringer med, at det sikrer en helhed for byggeriet og en høj kvalitet, sigerKurt Ankjær.Han henviser dermed til værktøjet, platformen og metoden Frame, der sikrer, at byggeriets parter har et fælles ”bæredygtighedssprog”.

 

Situationsplan for Ranunkelhaven viser blandt andet, hvordan regnvandshåndtering er tænkt ind i projektet ved at benytte det naturlige fald, der er på grunden; hvordan bygningerne åbner sig op mod Lillebælt og de sociale gårdrum mellem bygningerne.
Illustration: SKALA Arkitekter.

 

 

Høje arkitektoniske ambitioner
De 40 familieboliger placeres i smukke omgivelser, rammet ind af den gamle og den nye Lillebæltsbro. Og parterne bag projektet kan nu se frem til, at byggeriet snart kan realiseres:

-Vi er glade for, at det endnu engang kan lade sig gøre at opføre et bæredygtigt byggeri til vores beboere, der samtidig holder en fornuftig huslejepris, siger Byggechef i Civica Bente Karlskov.

Ved Middelfart Kommune glæder man sig også over det nye projekt.

– Byggeriet lever til fulde op til vores høje ambitionsniveau på det arkitektoniske område. Denne gang viser vi i Middelfart, at man kan bygge både bæredygtigt og smukt inden for den økonomiske ramme, som boligforeninger er underlagt, siger Kristian Kipp, som er Arkitekt MAA i Middelfart Kommune.

læs mere

 

 


Om SKALA

SKALA Arkitekter er en full-service arkitektvirksomhed med mere end 30 års erfaring inden for arkitektur og byggeri. SKALA Arkitekter har særligt fokus på boliger, skoler, institutioner, pleje- og omsorg, masterplaner og bygherrerådgivning – og er blandt landets førende tegnestuer på skole-, daginstitutions- og ældreområdet. Fra tegnestuerne i Oslo, Horsens og København yder SKALA Arkitekter rådgivning i alle faser inden for arkitektfaget – lige fra procesdesign og brugerinddragelse til byggeledelse, drift, og vedligehold.