Nyt fra branchen

SHL skal lede omdannelsen af Curtin University Library i Perth

Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects.

Schmidt Hammer Lassen Architects skal lede omdannelsen af TL Robertson Library på Curtin University i Perth, Australien. Biblioteket er bygget i 1972.

 

 

Schmidt Hammer Lassen Architects står sammen med australske Hames Sharley for omdannelsen af TL Robertson Library på Curtin University i Perth, Australien, en ikonisk, brutalistisk bygning, der hvert år tager imod to millioner besøg, skriver  Schmidt Hammer Lassen Architects i nyhederne.

Biblioteket, der er bygget i 1972, var oprindeligt designet med begrænset naturligt dagslys for at beskytte de tusindvis af bøger og andet fysisk materiale, der opbevares i bibliotekets samling. Schmidt Hammer Lassen vil skabe et “levende bibliotek” og åbne op ved hjælp af nye passager, der skal skabe visuel og fysisk sammenhæng i bygningen, mens der tilføres naturligt lys til rummene.

Det nye åbne, lysfyldte design skal understøtte videndeling og interaktion og sikre, at biblioteket imødekommer fremtidige brugers behov.

 

Vi har været drevet af tre bærende principper i vores design af TL Robertson Library: åbenhed, tilgængelighed og velbefindende,” siger Morten Schmidt, stiftende partner hos Schmidt Hammer Lassen.
Ombygningen komplimenterer bygningens originale design med markante, nutidige arkitektoniske interventioner, der fokuserer på varme, naturlige materialer og skaber en kontrast til den nuværende struktur ved at være åben og lys.
 

TL Robertson-biblioteket, Schmidt Hammer Lassens andet biblioteksprojekt i Australien, fejrer sit 50-års jubilæum i 2022, samme år, som projektet er planlagt til at stå færdigt.