Nyt fra branchen

Schmidt Hammer Lassen vinder konkurrence om nyt stort hovedkvarter

Illustrationer af Schmidt Hammer Lassen

Solvay er en stor kemivirksomhed med mere end 150 års historie, knap 25.000 ansatte og en omsætning på 80 milliarder kroner om året. Opgaven med at tegne Solvays nye hovedkvarter er altså stor, og Solvay vil samtidig markere en åbning i forhold til omverdenen og en mere markant grøn profil

Solvay, en avanceret materiale- og kemivirksomhed, har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects til at designe sit nye hovedkvarter i Bruxelles. Den nye campus signalerer et skifte for Solvay i retning af en mere åben, bæredygtig kultur midt i en nylig markant omdannelse af virksomhedens forretningsportefølje. Den nye bygning, der er placeret på det 22 hektar store område, som siden 1953 har huset mange af Solvays aktiviteter, bliver ikke et traditionelt domicil, men snarere et flydende og kollaborativt sted, hvor medarbejdere og teams kan samskabe og interagere.

Bæredygtighed og robusthed er bærende elementer i designet af det nye Solvay-hovedkvarter. Virksomhedens dedikation til sine grønne ambitioner ses tydeligt afspejlet i designet af den CO2-neutrale, næsten nul-energi bygning og den grønne campus. Allerede ved ankomsten til den nye campus vil medarbejdere og besøgende føle stedets ånd.