Nyt fra branchen

Ringgården udpeger vinderteam til stor renovering i Aarhus

Udover renovering af 232 boliger skal der opføres 93 ungdomsboliger på taget. Ill.: Arkitema Architects.

CASA, Arkitema Architects og SlothMøller vinder opgaven med renovering af to boligkarréer i Aarhus. Udover renovering af 232 boliger skal der opføres 93 ungdomsboliger på taget.

CASA har sammen med Arkitema Architects og rådgivende ingeniører SlothMøller vundet opgaven med renovering af to boligkarréer; Rydevænget og Fjældevænget i Aarhus. Udover renovering af 232 boliger, hvoraf beboerne i 70 boliger skal genhuses, skal der opføres 93 nye ungdomsboliger på taget, skriver CASA i en pressemeddelelse.

– Det bliver en opdatering på flere dimensioner. Det arkitektoniske udtryk får et markant løft med et fint samspil mellem alubeklædte altanpartier og tagboliger, træbeklædning som skaber atmosfære, hvor beboerne opholder sig og færdes og de eksisterende betonfacader. Renoveringen løser samtidig betydelige problemer med kuldebroer ved overgangen fra altan til bolig og bidrager således til et bedre indeklima. Vi er også meget begejstrede for, at projektet foreslår altanpartier med glas fra gulv til loft for at optimere lysindfaldet. Sidst men ikke mindst, får vi med renoveringen 64 nye elevatorbetjente tilgængelighedsboliger og 93 ungdomsboliger og dermed en mere mangfoldig beboersammensætning, siger direktør i Boligforeningen Ringgården, Palle Jørgensen.

 

Ill.: Arkitema Architects.

Arkitekt Rolf Kjær fra Arkitema Architects glæder sig til at bidrage til at give Afdeling 21 et stort kvalitetsløft, både med hensyn til arkitektur og bokvalitet.

– Arkitema har helt friske erfaringer fra tilsvarende renoveringsprojekter, og disse erfaringer bygger vi videre på i projektet til Ringgården. De nye tagboliger kommer til at danne en fin arkitektonisk afslutning af de eksisterende bygninger, siger Rolf Kjær.

Sammen med både arkitekter og ingeniører har totalentreprenør CASA lyttet til Ringgårdens ønsker og samtidig udfordret disse for at kunne optimere det færdige projekt. Dette gælder især det fine miljø, der er skabt for ophold og fællesskab på den nye tagetage med ungdomsboliger.

Den professionelle byggestyring med fokus på god dialog med bygherre og beboerne har også spillet en væsentlig rolle i projektet.

– Vi har tidligere beskæftiget os med opgaver af samme størrelse og kompleksitet, og vi kender til de udfordringer, der kommer undervejs, hvor folk skal genhuses, og vi skal udføre opgaven, mens folk forsætter dagligdagen. Det valgte team har de rette faglige og personlige kompetencer til at styre projektet sikkert i mål, siger Brian Popp, afdelingschef for renovering i CASA.

Byggeriet er planlagt til at starte i april, og indtil da pågår den endelige projektering.