Råd og jura

Kom godt i gang med dit første job

Gratis coaching, hjælp til ansøgning, råd om løn, tjek af din ansættelseskontrakt og masser af kurser. Det er nogle af de ting, FAOD tilbyder dig, så du kommer godt i gang med karrieren.
Læs mere
Råd og jura

Hold dig fra gaver som offentligt ansat

Er du ansat i det offentlige, må du ikke modtage koncertbilletter, årskort eller mobil fra samarbejdspartnere. Du må gerne få julegaver af chefen.
Læs mere
Råd og jura

Chefen kan tvinge dig på juleferie

Din arbejdsgiver kan lukke hele arbejdspladsen mellem jul og nytår med en måneds varsel, men ledelsen har ansvar for, at du har ferie tilbage.
Læs mere
Råd og jura

Du er på arbejde under julefrokosten

Kommer du galt afsted under julefrokosten er det en arbejdsskade, fordi julefrokosten er en del af jobbet. Dagligdagens krav til adfærd gælder stadig, så hold den gode takt og tone over for chef og kolleger.
Læs mere
Råd og jura

Det kan være lovligt at optage chefen i skjul

Principiel dom fra Højesteret slår fast, at det ikke altid er illoyalt, når en medarbejder i hemmelighed optager samtaler på arbejdspladsen. Kontakt dog altid FAOD, hvis du overvejer lydoptagelser.
Læs mere
Råd og jura

Husk sidste frist for at få udbetalt restferie er 30. september

Nåede du ikke at holde al din ferie inden 1. maj, er der mulighed for at få ferien udbetalt eller overført. Fristen er 30. september.
Læs mere
Råd og jura

Nu starter overgangen til den nye ferielov

Arbejdsgiver skal fra 1. september og et år frem indbetale feriepenge til ny feriefond. Du bliver ikke snydt for ferie, men planlæg allerede nu din ferie for næste år.
Læs mere
Råd og jura

Kom godt i gang med studiet

Billige forsikringer, gratis fagblad, masser af kurser og arrangementer og hjælp til studiejob. Det er nogle af de ting, FAOD tilbyder dig, så du kommer godt i gang med dit studie.
Læs mere
Råd og jura

Tag dit hoved alvorligt

Mange medlemmer slår hovedet, men ignorerer symptomer på hjernerystelse, arbejder videre og får varige gener. Lyt til kroppens signaler, kontakt FAOD og sørg for at ulykken anmeldes som arbejdsskade og hos din ulykkesforsikring.
Læs mere
Råd og jura

Intern’s revenge

An anonymous email to employees at several larger architecture offices warns graduates against being underpaid as ‘interns’. In the Union of Architects and Designers we have nothing to do with the email, but encourage everyone to send us their employment contract.
Læs mere