Jeg er blevet opsagt- hva´nu?

Det kan være et chok at blive opsagt, og ofte er der mange følelser involveret.

Derfor opfordrer Forbundet Arkitekter og Designere altid medlemmer til at henvende sig og få professionel hjælp, hvis de bliver opsagt. På den måde kan du sikre dig, at du får de goder, du har krav på.

Er din arbejdsgiver gået konkurs? – få penge fra Lønmodtagernes Garantifond

En stærk partner

Du kan altid regne med at have en stærk partner i Forbundet Arkitekter og Designere, hvis du bliver opsagt. Vi kan både hjælpe dig med at få det bedste ud af din opsigelse, og vi kan hjælpe dig videre i din karriere

Ledig? – læs om Forbundet Arkitekter og Designeres tilbud

Du er ikke den eneste

Det er ikke noget særsyn, at et medlem af Forbundet Arkitekter og Designere bliver opsagt. Danmark er et af de lande i Europa, hvor det er lettest og billigst at afskedige folk.

Så længe, arbejdsgiveren overholder gældende regler, fx omkring begrundelsen for afskedigelsen og varslingen af den, er der ikke noget, du kan gøre ved det, hvis du havner i den situation.

Kontakt os

Det sker dog, at arbejdsgiveren ikke er opmærksom på reglerne, og derfor er det en god idé at kontakte Forbundet Arkitekter og Designere, hvis du er blevet opsagt.

Vi kan hjælpe med at tjekke, om opsigelsen er lovlig og saglig begrundet. Vi kan også hjælpe, hvis der viser sig en mulighed for at forhandle om eventuelle goder i forbindelse med fratrædelsen. Det kan være midler til efteruddannelse, overdragelse af IT-udstyr, du har brugt, fritstilling til at tage andet arbejde osv.

Hvis arbejdsgiveren ikke har håndteret opsigelsen korrekt, kan forbundet indlede en sag.

Sidst redigeret: 28. februar 2018