Efterløn og Pension

TID TIL EFTERLØN?

Efterløn administreres af A – kasserne. Du kan fx læse mere hos a-kassen Akademikernes

PLANLÆG DIN PENSION

Mange medlemmer lægger planer for deres pensionist-tilværelse. Det kræver selvfølgelig, at økonomien er i orden, når planerne skal realiseres.

Pensionsopsparingen er i dag en nødvendig forudsætning for en tilfredsstillende levestandard som pensionist.

HVER AT VIDE OM PENSION

Mange medlemmer har spørgsmål til deres pensionskasse. De fleste spørgsmål vedrører tryghed og fleksibilitet. Det mest almindelige er spørgsmål som:

  • Hvordan er min familie dækket, når jeg dør?
  • Behøver jeg egentlig en ægtefælledækning, når jeg ikke er gift?
  • Hvad er en alderssum?

Pensionskassen Unipension oplever generelt, at medlemmerne har godt styr på deres pensionsforhold. Men som de siger: “man skal huske på, at pension er et kompliceret emne, og at der hele tiden kommer nye regler, som får indflydelse på den enkeltes pension. Derfor er vi glade for, at mange medlemmer benytter tilbuddet om gratis, personlig rådgivning”, siger medlemschef i Unipension, Kenneth Petersen.

Kenneth Petersen fortæller videre, at det som medlemmerne spørger mest til, er emner, som vedrører tryghed og fleksibilitet.

– Medlemmerne vil gerne vide, hvad fx nye lovtiltag kommer til at betyde for lige nøjagtig dem. Vi oplever også, at mange gerne vil vide, om de nu sparer nok op i forhold til den tilværelse, de forestiller sig efter afsluttet arbejdsliv, og om de har de rigtige dækninger. Mange medlemmer har desuden spørgsmål til skattereglerne, som er ret komplicerede, og som med jævne mellemrum ændres. Senest har vi set det omkring de ændrede regler for kapitalpensionen, hvor vores medlemmer har ønsket rådgivning, siger Kenneth Petersen

KONTAKT

Kontakt Sampension eller  Arkitekternes Pensionskasse for at få mere af vide om dine pensionsmuligheder, og hvilke regler der gælder for dit valg af pension.

Sidst redigeret: 7. juli 2017