Er du nyuddannet?

Hvis du er nyuddannet, kan du kontakte Forbund Arkitekter og Designere og få gratis karriererådgivning. Karriererådgivning kan være en god måde at få afklaret, hvad du vil i arbejdslivet og, hvilke muligheder du reelt har.

Hvis du ikke finder et job efter at være dimitteret, har du mulighed for at få dagpenge. Det kræver, at du melder dig ind i en a-kasse, fx Akademikernes. Her kan du se betingelser for indmeldelse som nyuddannet.

Dagpenge – vigtigt at være hurtig
Indmeldelsen i a-kassen skal ske senest 14 dage efter, du er færdig med din uddannelse. Hvis du overholder 14 dages-fristen, er du berettiget til at få dagpenge efter en måned. Husk også at oprette dig på www.jobnet.dk eller meld dig på dit lokale jobcenter, da det er en forudsætning for at modtage dagpenge.

Gratis studentermedlem
Hvis du har været gratis studentermedlem af a-kassen i mindst et år, kan du få dagpenge med det samme, du er færdiguddannet.

Forbundet Arkitekter og Designere er ikke en a-kasse og udbetaler ikke dagpenge. Men vi rådgiver gerne medlemmer omkring regler og procedurer omkring ledighed og dagpenge.

Sidst redigeret 9. juni 2017