Nyt fra branchen

PLH tegner udvidelse af Radisson Blu Scandinavia

Illustration: PLH Arkitekter.

PLH Arkitekter tegner ny tilbygning til Radisson Blu Scandinavia med 434 hotellejligheder, butikker, café, to etagers fuld parkeringskælder samt 10.000 kvm kontorhus.

PLH Arkitekter har tegnet udvidelsen af Radisson Blu Scandinavia Hotel, der efter udvidelsen bliver Danmarks største hotel med ca. 980 værelser, hvoraf de 434 nye hotellejligheder med eget køkken vil være placeret i en kvadratisk, otte-etages tilbygning med et grønt gårdrum, skriver PLH Arkitekter i nyhederne hjemmesiden og på Facebook.

Projektet gennemføres i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab og Niras.

Radisson Blu Scandinavia Hotel har før udvidelsen 544 værelser.

I stueetagen planlægges udadvendte funktioner som lobby, café og butikker, og der anlægges et åbent parkområdet omkring hotellet. Det meste af stueetagen indrettes til butiksformål – alle med indgang via facaden til gavn for lokalområdet. I stueplan placeres også en integreret daginstitution med tilhørende legeplads, der er offentligt tilgængelig efter åbningstid. Der etableres ny hovedindgang ved overgangen mellem det eksisterende byggeri og den nye bygning, tæt på forplads, taxaholdeplads og ”kiss and ride”-området. På grunden opføres desuden et 10.000 kvm kontorhus.

 

Nyt offentligt tilgængeligt parkområde skaber liv
På grunden anlægges et parkområde, der er offentligt tilgængelig. Der plantes flere hundrede træer, og besøgende får nu mulighed for at gå omkring hotellet gennem det grønne fremfor på fortovet langs de meget trafikerede veje. Aktive grønne by- og landskabsrum tilføres, og der skabes rekreative opholdsarealer placeret på alle sider med en skovkarakter – til glæde for naboer, daginstitution og hotellets gæster. Samtidig skærmer de grønne områder for trafikken og tjener desuden til regnvandsopsamling.

 

Læs mere om ideerne bag arkitekturen hos PLH Arkitekter.