Nyhed

Overenskomstforhandlinger i byggebranchen er skudt i gang

Forhandlingerne for næste overenskomst i byggebranchen gik i gang mandag. Fra begyndelsen lagde 3F op til et opgør med social dumping og lønstigninger på 30-40 kr/t til blandt andet tømrere og murere.

 

– Der er totalt opsving i byggebranchen, og virksomhederne får større og større overskud. Derfor skal der virkelig ske noget med social dumping med den her overenskomst. Minimumslønnen skal mindst op med 30-40 kr.,« siger tømrer og næstformand i Snedker-Tømrernes Brancheklub i 3F, Helga Mathiassen til Finans.

Dansk Byggeri, erhvervsorganisation for bygge- og anlægsbranchen i Danmark, havde forudsigeligt nok et andet syn på forhandlingerne:

– Det går godt i byggebranchen, men man skal også huske, at konjunkturerne – både for nybyggeri og i særdeleshed på anlægsområdet – har toppet, og der er ikke udsigt til voldsom vækst i den kommende overenskomstperiode, sagde Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri.

FAOD starter forhandlingerne med Dansk Industri om overenskomsten på tegnestuerne i februar 2020 og holder medlemsmøder i januar.

Læs også om opvarmningen til overenskomstforhandlingerne her