Opstillingsprogram Siv Britt Mansa 2019

Alder: 46 år

Siden jeg startede i Repræsentantskabet i 2015 føler jeg, at min rolle har udviklet sig således, at min mission i gruppen står mere skarpt og tydeligt i takt med at vi i fællesskab har arbejdet hen imod løsninger til gavn for alle inden for vores fag.

Det står tydeligt for mig, at min rolle som tillidsrepræsentant for akademikere siden 2014, som har udvidet sig frem til i dag, hvor jeg repræsenterer 40 kollegaer på tværs af faggrupper, kombineret med min bred erfaring fra alle sider af vores branche de sidste 20 år

har givet mig den nødvendige forståelse til at kunne være aktiv i vores drøftelser i Repræsentantskabet og Udvalget for offentlige ansatte, omkring fremtiden for vores branche og hvordan vi kan sætte vores rolle i fokus, så vi husker at finde den rigtige balance mellem vores faglig stolthed og den efterspørgsel, vi er trænede til at supportere. På den måde kan vi sikre den plads og respekt, som vores fagområde fortjener i samfundet. Vi skal huske den politiske verden, at vi spiller en afgørende rolle i at bære samfundet frem; at vise dem løsningerne til de problemstillinger de endnu ikke har opdaget, hvor form, design og vores grundlæggende forståelse af en verden i forandring i takt med globalisering, økonomiske-, socialpolitiske og klimamæssige udfordringer kan understøttes via innovation og kreativitet og på den måde sikre vores fag en afgørende plads, i udviklingen af bæredygtige løsninger.
”Kvalitet og fremtidssikring opnås ved brugen af arkitekter i projekterne”, det er den trademark den politiske verden, entreprenører, bygherrer og samarbejdspartnere skal huske når de går i gang med planlægningen, og vi skal arbejde for at får dette budskab igennem. På den måde kan vi samtidigt sikre vores rettigheder, muligheder og vores arbejde.

FAOD har støttet mig de sidste 20 år under forandringer i mit eget liv og karriereforløb, hvor jeg i svær tider har følt, at der var nogen jeg kunne henvende mig til. I dag føler jeg mig stærk i vores branche og har den nødvendige overskud til at hjælpe med at skabe de nødvendige rammer, så andre arkitekter og designere kan føle sig trygge på trods af skiftende tider i deres karriereforløb. Med vores arbejde der er med til at sikre retfærdige rammer, lønvilkår, rettigheder og ”work-life balance” bakker vi bestyrelsen op således, at de kan går i dialog og indgå de nødvendige aftaler med resten af fagbevægelsen og den politiske verden på vegne af alle arkitekter og designere.

Jeg håber derfor, at jeg fortsat kan biddrage med ovenstående vilje og erfaring, som en del af Repræsentantskabet for danske arkitekter og designere og håber, at I også kan se potentialet ved at vælge mig til denne rolle

Sidst redigeret: 15. oktober 2019