Nyt fra branchen

Nyt projekt på Grønttorvet i Valby

Stedet hvor det nye byggeri skal placeres.

DSB Ejendomsudvikling og FB Gruppen bygger 29.000 etagemeter bolig på Grønttorvet i Valby.

DSB Ejendomsudvikling A/S og FB Gruppen A/S har indgået aftale om et joint venture sammen om at bygge 29.000 etagemeter bolig på Grønttorvet i Valby. Det er ejet af DSB Ejendomsudvikling og FB Gruppen i fællesskab med 50 procent til hver, skriver FB Gruppen i en pressemeddelelse.

Bygningen bliver opført langs jernbanen i op til ni etager, og de første lejligheder forventes klar til udlejning ultimo 2021.

FB Gruppen arbejder sammen med en fast kreds af arkitekter, ingeniører, entreprenører og håndværkere, så kvalitet og kontinuitet sikres.

Stedet hvor det nye byggeri skal placeres.

DSB ejer arealet på omkring 20.000 kvm langs sydsiden af jernbanesporene ved Grønttorvet i Valby. Området er fra 1960 til 2016 blev anvendt til blandt andet bananmodneri og lignende aktiviteter relateret til driften af Grønttorvet, og det er altså dette område, der nu skal byggemodnes og gøres klar til nye attraktive boliger i hjertet af Valby.

– I 2019 fik DSB ved lov mulighed for at gå aktivt ind i ejendomsudvikling, og jeg er glad for i dag at kunne præsentere dette første store joint venture, som tager sit udgangspunkt i den nye lovgivning. Grønttorvet er et spændende projekt at blive en del af, og vi vil bygge 29.000 etagemeter nye boliger til nuværende eller kommende københavnere. Boliger, der ligesom på resten af Grønttorvet, vil være til at betale for helt almindelige mennesker med en helt almindelig pengepung. Ejendommen vil blive bygget efter de mest moderne standarder, og vi vil gå efter at opnå den næsthøjeste miljøcertificering, DGNB Guld, så DSB Ejendomsudvikling på den måde kan understøtte DSB’s overordnede mål om at være bæredygtig, siger administrerende direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S, Søren Beck-Heede.

Også hos FB Gruppen A/S er der glæde over aftalen med DSB, der betyder, at den grønne bydel nu får en naturlig afrunding på området ved jernbanen.

– Det glæder os utrolig meget, at vi sammen med DSB Ejendomsudvikling nu kan tage endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Grøntorvet som en attraktiv bydel i København og Hovedstadsområdet, siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S, der står bag omdannelsen af det gamle grøntorv til en helt ny og grøn bydel midt i København.

– Gode boliger skal holde i mange år, og for os som projektudvikler er kvaliteten derfor vigtig i alle led. Med investeringen i den fælles ejendom har vi fået mulighed for at gå aktivt ind i driften af de bygninger, vi opfører. Det er et vigtigt signal over for beboerne og markedet, siger Hans-Bo Hyldig.

 

 

 


Fakta om FB Gruppen A/S

• Siden 2003 har FB Gruppen i en række byer i Hovedstadsområdet udviklet og bygget flere end 4.500 indflytningsklare boliger, der er til at betale.
• Gennem transparente processer har koncernen fulgt flere end 12.000 boligejere og –lejere til et nyt hjem.
• Koncernen har fokus på kvalitet i byggerierne, herunder materialevalg og det økonomiske fundament, og bygger kun boliger, de selv vil bo i. Flere af byggerierne har modtaget arkitektur- og anerkendelsespriser
• FB Gruppen arbejder sammen med en fast kreds af arkitekter, ingeniører, entreprenører og håndværkere, så kvalitet og kontinuitet sikres. Koncernen er kendt for at aflevere boliger til den aftalte tid uden væsentlig fejl og mangler.
• Koncernen afleverede i 2019 i alt 1.053 boligenheder, hvilket er rekordstort antal i FB Gruppens historie. I 2020 forventes afleveret godt 700 boliger.
• FB Gruppen omsatte i 2019 for knap 2,1 milliarder kroner og opnåede et nettoresultat på 399 millioner kroner.Fakta om Grønttorvet og ejendommen

• I disse år omdanner byggekoncernen FB Gruppen A/S det historiske Grønttorv i Valby til en helt ny, grøn bydel med 2.700 blandede boliger til en værdi på tæt ved fem milliarder kroner. Centrum af bydelen er en 23.000 kvm stor park med frugttræer og buske med spiselige bær. Herudover bygger eller planlægger FB Gruppen byggerier i Ballerup, Gentofte, Hvidovre, Holbæk, Roskilde og Stenløse.
• Ejendommen, der opføres og driftes i joint venture mellem DSB og FB Gruppen gennem Ejendomsselskabet Frugtmarkedet ApS: 29.000 kvm, 375 boliger fordelt på 2, 3, 4 og 5-værelses boliger i størrelser fra 50–115 kvm.
• Indflytning fra efteråret 2021 og afleveret endeligt primo 2022.