Nyt fra branchen

Unge arkitekter fra København vinder norsk museumsbygning

Et ungt arkitektteam baseret i København med forslaget ‘Finnskogens hus’ er blevet udvalgt som vinder i konkurrencen om en ny museumsbygning til Norsk Skogfinsk Museum i Svullrya, Norge.

Pressemeddelelse

Det internationale hold består af Filip Lipinski (Sverige), Juras Lasovsky (Tjekkiet), Hanna Johansson (Sverige) og Andrea Baresi (Italien).

Finnskogens hus er en hybrid mellem skov og bygning og skaber nysgerrighed og giver lyst til opdagelse af forbipasserende. Huset ser ud som et svævende tag af træstammer hvor ude og inde grænseløst bindes sammen. 

Museet består af to dele: et stort grønt tag og en facade af træsøjler. De to dele symboliserer en symbiose mellem bygning og skov. Facadens søjleskov giver bygningen et unikt udtryk og den besøgende får følelsen af ​at være i en tæt skov.

Finnskogens hus fremstår som en træbygning i stærk sammenhæng med den traditionelle skovfinske bygningskultur. Facaden er lavet af runde træsøjler med en underliggende glasfacade varieret med lukkede træklædte partier. Udover udstillinger omfatter bygningen museumsbutik, kontor, auditorium, bibliotek og café.


Fakta

Placering: Svullrya, Norge
Bygningsareal: ca 2 000 m²
Bygherre: Norsk Skogfinsk Museum
Arkitekt: Lipinski Lasovsky Johansson
Illustrationer: Aesthetica Studio