Nyhed

Ny lysfestival skal hylde mørket i København

Foto: Danish Lighting Center
Foto: Danish Lighting Center

Ny lysfestival i København vil trække folk ud i de vinterkolde gader og give dem en ny oplevelse af byen

Pressemeddelelse

Poetisk, forunderligt, overraskende og meditativt lys. Når vintermørket sænker sig over København, rykker de fleste københavnere inden for i varmen, og turisterne søger mod andre lande. Det vil en Copenhagen Light Festival ændre på, og inviterer alle til at opleve byen på en ny måde. Tag den tykke frakke og huen på, gå på lysvandring i Københavns indre by og sejl en tur med den oplyste kanalrundfart. Lysinstallationer vil pryde havnen, gaderne, Københavns smukke bygninger og historiske seværdigheder. København skal iscenesættes med lys og give københavnere og besøgende lyst til at opleve byen og indtage byrummet i den mørke og kolde tid. Det er ambitionen med den nye lysfestival ”Copenhagen Light Festival”, som løber af stablen fra 2. februar 2018.

“Festivalens ide er at lysets magi opstår på baggrund af mørket”, siger projektleder Catja Thystrup. “Lysfestivaler kan være ret farverige og lyse, men vi benytter lejligheden til at gøre det på dansk. Vi kan ikke lide at overdrive, men elsker det sensitive og poetiske lys”.

Festivalen vil indeholde ca. 30-40 værker fordelt rundt om i indre by og langs med havnen. Det vil være muligt at opleve værkerne på egen hånd – f.eks. på vej fra hjem fra arbejde – eller på guidede vandreture og bådture. Oplevelserne kan man fra slutningen af januar finde på festivalens hjemmeside.

København er den perfekte scene til at opleve lyskunst. Direktør Anne Bay tilføjer: ”Hvad mange ikke ved er, at København faktisk er mørkere end de fleste storbyer. De stolte, danske lystraditioner indebærer en sparsom, men også mere nænsom bybelysning. Sammen med den indre bys smukke gamle bygninger skaber dette mørke de perfekte rammer for eksperimenter, kunst og oplevelser med lys.”

Festivalen udnytter danske lyskunstkompetencer, der indebærer en særlig følsomhed for samspillet mellem lys og mørke, det underspillede og det vilde og samspillet mellem lys, mennesker og rum/arkitektur, og skal rumme alt fra det let fordøjelige over det eksperimenterende. Copenhagen Light Festival samler alle gode kræfter – danske og udenlandske lyskunstnere og -designere, studerende, relevante organisationer samt kommercielle spillere – omkring et stort, fælles projekt.

I Tivoli kan man opleve en række nye oplevelser med lys i forbindelse med en helt ny sæsonåbning: ”Vinter i Tivoli”, mens festivalens hovedsponsor Louis Poulsen byder på en række
oplevelser omkring hovedkvarteret på Gammel Strand. Københavns Kommune har været en central aktør og støtte i festivalens opstart.


Fakta om Copenhagen Light Festival 2018
  • Foregår fra den 2. februar til 2. marts 2018
  • Fortrinsvis gratis lysinstallationer, -events og -aktiviteter i byen
  • Guidede lysture til fods og i kanalbåde • www.copenhagenlightfestival.org.

Kontaktoplysninger: Dansk Center for Lys/Copenhagen Light festival, projektchef Catja Thystrup på ct@centerforlys.dk og tlf.: 3123 2656, eller direktør Anne Bay ab@centerforlys.dk og tlf.: 2261 7434.