Nyhed

Ny formand for Akademikernes A-kasse

Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen IDA, er ny formand for bestyrelsen i Akademikernes A-kasse.

Thomas Damkjær Petersen fra Ingeniørforeningen IDA er valgt som ny formand for bestyrelsen i Akademikernes A-kasse.

Gennem længere tid har pressen beskrevet kritisable forhold i Akademikernes A-kasse (AKA). Den nu tidligere adm. direktør Michael Valentin blev afskediget i september 2018, og hans økonomiske dispositioner og ledelsesstil er blevet undersøgt af a-kassens revisionsfirma såvel som i en ekstern advokatundersøgelse.

Ingeniørforeningen IDAs formand Thomas Damkjær Petersen er valgt som ny formand for AKAs bestyrelse.

– Jeg skal nu lede AKA igennem en svær periode. Vi har alle været vidner til oprulningen i pressen af uacceptable ledelsesforhold og manglende respekt for omgang med medlemmernes penge. Derfor befinder AKA sig lige nu i en ledelses- og omdømmekrise, siger Thomas Damkjær Petersen i en pressemeddelelse.

FAOD er også repræsenteret i AKAs bestyrelse

FAODs formand Peter Toftsø sidder i AKAs bestyrelse, som repræsentant for FAOD. Han glæder sig til samarbejdet med den nye formand.

– Der skal lyde en stor tak til den afgående formand, der sammen med den tidligere bestyrelse har stået i spidsen for det mere end tre måneder lange oprydningsarbejde. Der er gjort op med en usund ledelseskultur og det har taget tid. Nu er det endelig tid til at se fremad og få genskabt respekten om AKA, og ikke mindst få etableret medarbejdernes tillid til en ny ledelse. Jeg glæder mig til samarbejdet med Thomas, som jeg kender for et godt og tillidsfuldt samarbejde i flere andre sammenhænge.

– Der skal også lyde en stor tak til AKAs hårdt prøvede medarbejdere og tillidsfolk, der trods det massive pres fra medierne har formået at opretholde det høje serviceniveau, sikre udbetalinger til tiden og ikke mindst: Få akademikere i arbejde, slutter Peter Toftsø.

Akademikernes A-kasse er landets største a-kasse for akademikere, og FAOD anbefaler fortsat AKA som den foretrukne a-kasse for vores medlemmer.

Læs mere om sagen i Akademikernes A-kasse i denne orientering fra bestyrelsen.