Nyhed

FAOD og Arkitektforeningen skal styrke samarbejdet

FAODs formand Peter Toftsø og medlem af FAODs repræsentantskab Siv Britt Mansa stiller op til repræsentantskabsvalget i Arkitektforeningen. Fotos: Bo Billeskov Grünberger.

To medlemmer af FAODs repræsentantskab stiller op til repræsentantskabsvalget i Arkitektforeningen med ønske om at styrke samarbejdet mellem de to organisationer.

Af Kamilla Bøgesø Kjærgaard

FAODs formand Peter Toftsø og medlem af FAODs repræsentantskab Siv Britt Mansa stiller op, når der fra den 28. januar er valg til repræsentantskabet i Arkitektforeningen. De ønsker begge at styrke samarbejdet mellem de to organisationer.

Peter Toftsø. Foto: Bo Billeskov Grünberger.

Peter Toftsø har været formand for FAOD siden 2012. Han har tidligere siddet i Arkitektforeningens repræsentantskab i fire perioder fra 2009 – 2016.

– Jeg stiller op fordi, jeg ønsker et stærkere samarbejde mellem forbund og forening. Arkitekturens og arkitekternes vilkår kan ikke skilles ad. Derfor bør vores faglighed have én samlet stemme, siger Peter Toftsø.

Han mener, FAOD og Arkitektforeningen bør tilbyde et samlet fællesskab til alle vores medlemmer med udgangspunkt i, at vi skal favne alle landets arkitekter og planlæggere, også dem fra Universiteterne, og også dem fra udlandet. Desuden har vi en fælles forpligtigelse til at sikre kvaliteten i uddannelserne, gode ansættelsesvilkår, styrke faglighederne og tilbyde relevant og tidssvarende efteruddannelse, siger han.

– Hvis man spørger mig direkte, om jeg ser Forbundet og Foreningen slået sammen, så vil jeg svare ’ja’. Vores fag, faglighed, branche og medlemmer vil stå endnu stærkere i én samlet organisation. Jeg synes godt, vi kan lade os inspirere af Sveriges Arkitekter. Da vi splittede op, samlede de sig, og det har givet dem en indflydelse, der har sat arkitektur og planlægning højt på den politiske dagsorden, siger Peter Toftsø.

Peter Toftsø stiller op til repræsentantskabet for “de 19”. Læs hele hans præsentation her.

Siv Britt Mansa. Foto: Bo Billeskov Grünberger.

Siv Britt Mansa har erfaringer fra de fleste grene af byggebranchen og er i dag projektchef på CBS og tillidsrepræsentant på det offentlige område. Hun har været medlem af FAODs repræsentantskab siden 2015. Med sit kandidatur til Arkitektforeningens repræsentantskab ønsker hun at forene sit brede kendskab til arkitekt- og byggebranchen, sine erfaringer som tillidsrepræsentant og sin rolle i FAOD, med Arkitektforeningens faglige arbejde.

– Med denne 360 graders indsigt i vores branche vil jeg gerne forbinde begge sider af vores fag og bringe forståelse mellem begge organisationer, som jeg har været medlem af i 19 år,” siger Siv Britt Mansa.

Siv Britt Mansa stiller op til ledelsen i Københavns lokalafdeling. Læs hele hendes præsentation her.

Om Arkitektforeningens repræsentantskab

Arkitektforeningens øverste myndighed er repræsentantskabet, som består af i alt 52 medlemmer og 4 studentermedlemmer. 19 af disse sidder alene i repræsentantskabet, resten sidder i såvel repræsentantskab som i ledelsen af en af de syv lokalafdelinger. 

Repræsentantskabet har til opgave at formulere og markere foreningens fagpolitiske synspunkter og faslægger således retningslinjerne for det kommende år. Repræsentantskabet vælges for to år ad gangen.

Er du medlem af Arkitektforeningen kan du stemme fra 28. januar til og med 10. februar. Læs mere om hvordan afstemningen foregår.