Nyhed

Libeskind løfter sløret for Ørestad City

Den verdensberømte arkitekt Daniel Libeskind har løftet sløret for sin helhedsplan i Ørestad City.

Helhedsplanen er bygget op omkring åbne, attraktive offentlige rum som de primære elementer. Byrummene anlægges i et forløb, som sammen med de tilstødende bygninger giver området en karakter, der leder tankerne hen på Københavns middelalderbys byrum.

Ankommer man fra Ørestad Metrostation, kommer man ind i Centergaden gennem en indbydende passage – et galleri – dækket af en glasbaldakin.

Centralt i området skabes en ny, åben plads som det centrale byrum. En elipseformet platform, brolagt mod nord og landskabelig mod syd, giver bl.a. adgang til to tårnbyggerier.

De centrale tårne i cirka 20 etagers højde udgør kernen af byplanen. Med deres kurvede og hældende facader udgør de bydelens helt unikke vartegn. Ligesom spirene i Københavns historiske bymidte markerer de placeringen af områdets vigtige, offentlige pladser.

Omkring den centrale plads tænkes etableret publikumsvenlige faciliteter såsom restauranter og caféer med udendørs servering.

Et brolagt område omkring de to tårne udgør hovedfærdselsåren for fodgængere. I det hele taget ligger det i planens trafikkoncept, at området udlægges som en fodgængerzone med begrænset kørsel tilladt for personbiler, taxier og udrykningskøretøjer. Al parkering i bydelen foregår under jorden – dels på traditionelle parkeringspladser og dels i automatiske parkeringsanlæg.

Kvarteret skal overvejende anvendes til serviceerhverv, kontor og hoteller. Endvidere planlægges etableret op til 10 % boliger i det ene af de to centrale tårne og som penthouse lejligheder i nogle af kontorbygningerne. 

Selv siger Daniel Libeskind om helhedsplanen:
”Planen er skabt som en hyldest til det urbane liv i det 21. århundrede og til Københavns eksisterende, mangfoldige traditioner. Kvarteret bliver fyldt med energi og intensitet med åbne pladser, nicher, kontorbygninger, kulturtilbud og boliger. Et tema som vil genlyde både af Københavns sjæl og musikken fra byens liv.”

”Jeg elsker København, som jeg synes er en af verdens mest spændende byer. Derfor er det en fantastisk mulighed for mig, at få lov at skabe en masterplan til byen,” siger Daniel Libeskind.