Råd og jura

Kom nu til lønforhandlingsbordet

Udnyt retten til at sidde ved lønforhandlingsbordet hvert år. Foto: Kamilla Bøgesø Kjærgaard/FAOD

Det går derudaf for arkitektbranchen, så hold på din ret til en årlig lønforhandling, kræv mere i lønposen og tal åbent om løn på arbejdspladsen.

Af jurist Tine Trabolt

Det går rigtig godt i arkitektbranchen. Virksomhedernes omsætning og overskud stiger, der kommer flere arkitekter i kommunerne, og forbundet tjekker mange ansættelseskontrakter. Lønnen skal derfor også følge med.

Det er typisk ved jobskifte, at medlemmerne får forhandlet en bedre løn, men lønnen skal ikke stå stille, selv om du har det samme job. Prisstigninger gør, at lønnen reelt skal stige. I 2018 var Danmarks Statistiks forbrugerindeks 0,8 procent. Det betyder, at lønnen som minimum skal stige 0,8 procent, for at undgå en reallønsnedgang.    

Du har krav på at forhandle hvert år

Uanset om du er ansat efter overenskomst i det private eller offentlige har du krav på en årlig lønforhandling.

Du skal som arkitekt eller designer på tegnestuerne forhandle din egen løn, og her er indsats, ansvar, erfaring og uddannelse i centrum.

I det offentlige forhandler tillidsrepræsentanten. Det er derfor vigtigt, at du får fortalt tillidsrepræsentanten, hvorfor du skal have mere i løn. FAOD forhandler din løn, hvis der ingen tillidsrepræsentant er på en offentlige arbejdsplads.

Forbered dig hele året

Du forhandler løn året rundt, og du skal hele tiden forberede dig og samle skyts til, at du skal forhandle næste gang. Skriv løbende dine resultater ned, og gør din chef opmærksom på dine opgaver, ansvar og indsats. 

Læs og gense Ulla-videoen: Du forhandler løn året rundt

Tal åbent om løn med kollegerne

Det er helt legalt at tale åbent om løn, og det er ulovligt at forbyde medarbejderne at tale om deres løn.

I det offentlige er løn også offentlig, og resultaterne af årets lønforhandlinger meldes typisk ud til alle medarbejderne. I det private er det en anden sag. Her drøfter kollegerne næsten aldrig løn.

FAOD opfordrer medlemmerne til at drøfte lønnen på arbejdspladsen. Åbenhed kan være med til at aflive myter, og gøre løn til en mere naturlig del af kulturen på arbejdspladsen, og dermed gøre det lettere at sidde over for chefen ved lønforhandlingsbordet.

Deltag i FAODs arrangement ”Ligeløn – sig det højt” 8. marts. Konferencen er en del af en større kampagne ”Del din løn”, hvor de faglige organisationer står sammen om at skabe større åbenhed om løn.

Få valgt en tillidsrepræsentant
Tillidsrepræsentanterne har en nøglefunktion både før, under og efter lønforhandlingerne. Få derfor valgt en tillidsrepræsentant, hvis I ikke har nogen.

Det kræver kun fem ansatte og forbundet står klar med råd og støtte. FAOD kommer også gerne ud på jeres arbejdsplads.

Læs også

Lønnen skal op ved første job

Kvinder skaber størst vækst i arkitektbranchen