Nyhed

Indstil kandidater til Bygningskomponentprisen nu

Villum Fonden og Velux Fonden søger kandidater til prisen, der hylder opfinderen eller drivkraften bag en bygningskomponent, der nytænker løsningen på et kendt problem og skaber værdi i byggeprocessen og dagligdagen.

Med Bygningskomponentprisen ønsker VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN at hædre ildsjæle, som har gjort en særlig indsats for bygningskomponenter, der er industrielt fremstillede.

Det kan f.eks. være et produkt, der kan få betydning for mange menneskers hverdag eller en byggeteknisk løsning, som gør håndværkerens arbejde nemmere. Det kan være materialer, detaljer og smukke og holdbare løsninger, som er godt tænkt og godt udført.

De to fonde søger idéer til, hvem der skal modtage prisen i 2019. Så er du bruger, rådgiver, producent, distributør, bygherre eller opfinder, og har du et forslag til, hvem der skal modtage prisen, så kan du indstille en kandidat frem til den 15. februar.

Prisen gives til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for industrielt fremstillede bygningskomponenters værdi, betydning og praktiske anvendelse i dagliglivet. Og med æren følger 100.000 kr.

Læs mere om prisen og nominér din kandidat.

Tidligere vindere

I 2017 vandt Peer Leth, adm. direktør for producenten af akustiske loftsplader, Troldtekt A/S, prisen for sit engagement og sin vedholdenhed.

I 2015 gik Bygningskomponentprisen til arkitekt og designer Claus Dyre, der har opfundet sin nytænkende løsning af gulvafløbet i en bruseniche, Unidrain.