Nyhed

Icopal Prisen 2007

Icopal Prisen uddeles i samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus. Den 1. november 2007 overrækkes Icopal Prisen for 11. gang.

Med 59 indkomne forslag er der lagt op til en spændende dyst om Icopal Prisen. Prisen overrækkes af Kulturminister, Brian Mikkelsen og den samlede præmiesum beløber sig til kr. 85.000. Prisen går til en arkitektstuderende, der på overbevisende måde har illustreret tagformens og tagkonstruktionens betydning for en bygnings arkitektoniske udtryk og rumlige udformning.

Icopal Prisen blev første gang uddelt i 1986. Den blev stiftet for at øge danske arkitektstuderendes opmærksomhed i retning mod tagets betydning for en bygnings arkitektoniske udtryk og dens rumlige udformning. Icopal Prisen har siden begyndelsen været et uddannelsesmæssigt tilbud til de studerende ved Arkitektskolen Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Foruden prisoverrækkelsen er der i forbindelse med arrangementet den 1. november forskellige faglige indslag.

Der er rundvisning på Tietgenkollegiet med Lundgaard & Tranberg, og der er mulighed for at opleve englænderen Edward Cullinan tale om sit prisvinder-projekt: Museet, Weald & Downland. Peter Thorsen fra Lundgaard & Tranberg fortæller om udfordringerne som projektleder på Tietgenkollegiet.

Det er gratis at deltage ved Icopal Prisen 2007 – det kræver dog en tilmelding i forvejen. Læs mere om tilmelding og program her.