OK-18

Flot opbakning til OK18 hos FAODs medlemmer

96,4% stemte ja til den nye overenskomst for det offentlige område, og dermed slutter FAOD sig til listen af fagforeninger, der bakker op om det flotte resultat efter lange slidsomme forhandlinger i foråret.

– Det er et meget flot resultat, der tyder på at Akademikernes forhandlere har forvaltet deres mandat efter medlemmernes ønsker. Det er vist ikke sket før, at vi har oplevet en så klar afgørelse, siger Peter Toftsø, formand for FAOD.

Både privatansatte og offentligt ansatte havde mulighed for at stemme, fordi FAODs medlemmer traditionelt veksler meget mellem private og offentlige ansættelser. Kun få privatansatte havde valgt at stemme, da OK18 er for det offentlige område, men stemmeprocenten blandt de offentligt ansatte var på lige knap 60%.

– Den høje stemmeprocent er meget glædelig. Det betyder, at vores medlemmer har ønsket at bakke op om den demokratiske proces, mener Peter Toftsø.

Resultatet lægger sig op ad andre fagforbunds resultater i AC, der alle udviser stor opbakning til de nye offentlige overenskomster. Du kan se de samlede resultater her