OK-18

FAOD giver støtte under konflikt

Demonstration på Rådhuspladsen 2015. Arkivfoto Per Rehfeldt

Du har mulighed for økonomisk støtte under konflikt med en lånemodel. Forbundet kontakter alle berørte medlemmer

Bliver du omfattet af strejke eller lockout vil du ikke modtage løn fra din arbejdsplads, men har mulighed for at få støtte fra FAOD. Støtten vil i første omgang blive et lån, som stort set svarer til din nettoløn efter skat.

Du skal betale dit lån tilbage. I perioden, hvor du betaler af på dit lån, betaler du ikke kontingent til FAOD. I stedet for går dine kontingentkroner til at afdrage på lånet, indtil det er betalt tilbage. Du bliver derfor kompenseret for lånebeløbet. 

Er du omfattet af konflikten, men ønsker du ikke et lån, vil du også få nedsat  kontingent. Alle medlemmer stilles derfor lige, uanset om man vælger at  låne eller ej. 

FAOD kontakter berørte medlemmer

Lånemodellen fastlægges af Akademikerne (AC). Når det praktiske er aftalt, vil FAOD kontakte de berørte medlemmer med information om, hvordan de skal forholde sig, og hvilke oplysninger forbundet har behov for.

Forbundet fastsætter lånets størrelse på baggrund af medlemmernes nettoløn.  I kontingentnedsættelsen er indregnet den skattefordel medlemmerne har ved at betale fagforeningskontingent. 

Læs også

Stort ja til ny lånemodel 
Konfliktkroner bliver mellem medlemmer og forbund
Lånemodel giver forbundet flere muskler