Nyhed

Få en klog for en hund en time

Revisor Bent Malinovsky, cand.merc.aud, der har over 30 års erfaring i at rådgive iværksættere i den kreative branche. Pressefoto.

Få clearet din virksomhedsvision. Medlemmer af Forbundet Arkitekter og Designere kan få en time mano a mano med en revisor for blot 100 kroner. Først til mølle.

De mest gennemgående spørgsmål fra både arkitekter, designere, professionelle og mindre professionelle handler altid om det skattemæssige omkring selvstændig virksomhed.

Imidlertid må rådgivere hos Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD) ikke rådgive om skat og moms, eftersom det ligger uden for den forsikring, de er omfattet af.

Ind imellem kan det dog være frustrerende for rådgiverne ikke at levere hele pakken, siger advokat og rådgiver i FAOD; Anne Stecher.

– Skat og moms er væsentlige områder at vide noget om. Og vi mærker, hvordan frygten for reglerne ofte kan drukne initiativer allerede i opstarten.

– Det er et fællestræk for både selvstændige og de der påtænker at blive selvstændige, at skat og moms er områder de færreste ved nok om, siger hun.

En klog for en hund

Som led i en større indsats for at rådgive de selvstændige har forbundet indgået aftale med revisor Bent Malinovsky, cand.merc.aud, der har over 30 års erfaring i at rådgive musikere og andre kunstnere.

Det betyder, at medlemmer af Forbundet Arkitekter og Designere kan få en time mano a mano med en revisor helt uden forpligtelser og for blot 100 kroner efter først til mølle princippet.

– Det handler om at få styr på alt det svære med regnskaber, frem for at vente på at problemerne bliver for store, siger forbundets event-manager Anette Sørensen.

Hun forklarer, at tilbuddet er målrettet medlemmer med selvstændig virksomhed, selvstændig bibeskæftigelse eller medlemmer, der overvejer at starte virksomhed.

Revisoren vil besvare spørgsmål om regnskab, selvangivelse herunder fradrag, opstart af virksomhed, moms, status som lønmodtager/selvstændig i a-kasse, gennemgang af skattesager og lignende.

Få modet tilbage

Initiativet skal give forbundets driftige medlemmer tryghed, så ikke svære regler bremser for nye ideer og iværksætterdrømme.

– Det kan gavne en virksomhedsvision at få en klog mand bag sit projekt og til at sige god for, at ens ideer er gode nok.

– Og så vil vi gerne sikre vores medlemmer en god nattesøvn, fastslår Anne Stecher.


Første gang revisor Bent Malinovsky er at træffe er på tirsdag den 10. oktober i København.
Læs mere og tilmeld dig her
Tilbuddet kommer også til Aarhus, så hold øje med ”Det sker” kalenderen.

Husk også SOLO-kursus for nye selvstændige den 13. nov.

 

anc