Stress

En stresspolitik hjælper

En stresspolitik kan være med til at nedbryde det tabu, som ofte omgærder stress. Hos Arkitema har de i flere år haft en stresspolitik, og for tillidsrepræsentant Anders Byrge har den vist sig effektiv, og det mærkede han på egen krop for et par år siden, da han selv fik stress.

Af Bo Billeskov Grünberger

Nu skal du gå hjem

– Vi havde lige haft en runde med afskedigelser her i huset, og der spillede jeg altid en rolle. Her hos os er jeg som tillidsrepræsentant altid til stede ved afskedigelser med mindre folk vælger, at jeg ikke skal være der. De fleste vil gerne have mig med, og jeg havde siddet med ved 10-12 afskedigelser af kolleger, som jeg havde forsøgt at støtte og bakke op om, fortæller han.

Anders Byrge havde været med til alle afskedigelserne og havde forsøgt at støtte og trøste sine kolleger, så godt han kunne. Han kender udmærket til den fornemmelse man får i halsen, lige når man får beskeden om, at man er opsagt, og han forsøgte at dele sin erfaring med kollegerne. Samtidig var han midt i en stor opgave, som stod for at skulle afleveres, da han pludselig blev kaldt op til en jobmanager.

– Hun sagde, at hun syntes, hun kunne se, at jeg var blevet påvirket meget af den fyringsrunde, og hun ville tilbyde mig noget hjælp. Jeg kan huske, at jeg reagerede med at blive vanvittig ked af det, og jeg godt se, at det ikke var spor rationelt, fordi hun jo bare ville hjælpe mig.

Enden på det blev, at Anders Byrge kontaktede en erhvervspsykolog, som han forestillede sig ville rette lidt op på hans hverdag, så han kunne vende tilbage til sit arbejde og sin store opgave, men sådan gik det ikke.

– Jeg kan huske, at erhvervspsykologen sagde, at nu skulle vi til at stoppe for i dag, og jeg svarede, at det passede mig fint, fordi jeg skulle tilbage og forberede mig til et møde. Og der sagde hun bare, at nej, det skulle jeg ikke, men jeg skulle gå hjem og have fjorten dage derhjemme. Hun kontaktede min arbejdsplads, og det var den første mekanisme i vores stresspolitik, at der er en, som frigør dig, og derefter starter der ellers alt muligt andet op.

Anders Byrge blev sygemeldt med stress og skulle nu vænne sig til at ligge på sofaen derhjemme. Han havde fået besked på ikke at læse, fordi det var for anstrengende. Det var en helt ny situation, og for Anders Byrge var det noget, han skulle vænne sig til. Samtidig går der en masse administrativt i gang, når man sygemeldes, så han blev kontaktet af kommunen, der skulle sikre sig, at han virkelig var syg. Det husker han var ubehageligt, fordi han lige netop selv var begyndt at tro på, at han var syg, og nu kom de og stillede spørgsmålstegn ved det.

Stress kan skade kroppen

Når man rammes af stress, så kan det være svært overhovedet at tro på, at der er noget galt. Mange overhører længe symptomerne, der presser sig på, og derfor ender alt for mange med alvorlig stress og lange sygemeldinger. Symptomerne på stress kan være søvnløshed, træthed, manglende engagement, aggressivitet, irritabilitet, ubeslutsomhed, glemsomhed, sygdom og et øget forbrug af stimulanser som kaffe, cigaretter og alkohol. Derudover kan man også have fysiske symptomer som hjertebanken, sultforstyrrelser, hovedpine, svedeture, smerter, hyppige infektioner og forværringer af kronisk sygdom.

Ifølge Stressforeningen er det vigtigt at skelne mellem den kortvarige stress, der er gavnlig og hjælper os til at præstere mere i en kort periode, og den langvarige stress, der har en meget skadelig virkning på kroppen. Stress er et forhøjet alarmberedskab for kroppen, hvor der udskilles ekstra adrenalin og kortisol, og det hjælper til at kroppen kan præstere mere – men det er kun beregnet for en kort periode, hvorefter kroppen har brug for at slappe af. Hvis man hele tiden er i en stress-tilstand, så begynder kroppen faktisk at tage skade: Immunforsvaret svækkes, hukommelsen forringes, der kommer depressioner, og det går hårdt ud over alle dele af kroppen, selv knoglerne beskadiges.

Det der begyndte som en tilstand, der får kroppen til at yde mere begynder hurtigt at blive en tilstand, hvor man yder mindre og mindre, og til sidst giver kroppen op, og man kan blive alvorligt syg og endda dø. Hos Arkitema fik de en stresspolitik efter en tillidsrepræsentant selv havde haft stress, og hun gik til ledelsen og foreslog, at man skulle have en politik, der gjorde, at man tog hånd om de kolleger, som blev ramt af stress, både for deres egen skyld og for virksomhedens.

– Det fremgår af vores stresspolitik, at det handler om kollegernes ve og vel, men jeg tror ikke, at man skal underkende, at der også er et økonomisk aspekt ved det, men det synes jeg også er helt legalt, for det er jo en arbejdsplads. Man får flere vindere, hvis man kan hjælpe folk med at få det bedre og samtidig få virksomheden på fode, fortæller Anders Byrge.

Holder øje med kollegerne

Selv ser Anders Byrge sin rolle som en detektiv: Han holder øje med sine kolleger, og alle medarbejderne hos Arkitema har fået indskærpet, at hvis man lægger mærke til, at en kollega har det skidt, så skal man gøre noget.

– Det står i stresspolitikken, at man ikke kan sige, at det er at sladre, hvis man siger til en jobmanager eller tillidsrepræsentant, at man har en fornemmelse af, at ham eller hende har det skidt. Vi plejer at sige, at det er bedre at sige noget en gang for meget end en gang for lidt, forklarer han.

Det kan være vanskeligt at stå frem og sige, at man har stress. Hos mange kan det virke som et svaghedstegn, men det er vigtigt at huske, at stress er en fuldkommen naturlig funktion, som kroppen har, den er bare ikke beregnet på, at vi befinder os i en konstant stressende tilstand. Hos Arkitema er stresspolitikken efterhånden fuldkommen integreret, og Anders Byrge vurderer, at stort set alle har taget imod den arbejdsgiverbetalte bistand, som giver mulighed for at tale med en erhvervspsykolog eller stresscoach.

– Jeg tør godt sige, at man ikke kan gå ud til tegnebordene her og finde en, som siger, at de føler sig overset. Hvis man melder, at man har det skidt, så bliver der også gjort noget ved det, siger han.

Hvis ikke din arbejdsplads har en stresspolitik, så kan du kontakte din tillidsrepræsentant og høre, om hun eller han ikke vil kontakte ledelsen og få udarbejdet en politik på området. Du kan læse mere om stress på Stressforeningens hjemmeside her.