Råd og jura

Du har krav på lønforhandling og MUS under barsel

Du skal indkaldes til lønforhandling og MUS, når du er på barsel. Kontakt ledelsen eller tillidsrepræsentanten, hvis du ikke bliver inviteret. Arkivfoto.

Du har samme rettigheder under barsel som dine kolleger, og du er beskyttet mod at blive fyret på grund af graviditet, barsel eller fædreorlov.

Af jurist Tine Trabolt

Er du på barsel eller orlov, har du samme rettigheder som dine kolleger. Du har krav på en årlig lønforhandling, og du skal indkaldes til den årlige medarbejderudviklingssamtale (MUS).

Arbejdsgiver må ikke afvise, at du skal stige i løn med det argument, at du har været på barsel. Det vil være i strid med ligebehandlingsloven.

Bliver du ikke inviteret til lønforhandling og MUS under barsel, skal du kontakte ledelsen eller din tillidsrepræsentant.

Læs også: Gravide skal have is i maven til jobsamtalen

Beskyttet mod afskedigelse

Du er beskyttet mod afskedigelse, når du er gravid, eller har fortalt din arbejdsgiver, at du skal være far.

Ligebehandlingsloven beskytter mod afskedigelse af gravide mødre og kommende fædre, der har meddelt deres arbejdsgiver, at deres partner er gravid. Du er som mor og far beskyttet helt frem til, at du har holdt den planlagte barsel eller orlov.

Arbejdsgiver skal bevise, at en afskedigelse ikke sker på grund af graviditeten eller orloven. Det er svært for arbejdsgiver at bevise, hvis der er andre ansatte, der laver det samme. Sørg derfor for at give din arbejdsgiver besked på skrift om, at du skal være forælder.

Læs også: Det koster arbejdsgiver at fyre en far på orlov


spørg Ulla

Bank i bordet. Du har ret til MUS og lønforhandling hvert år, selv om du er på barsel. Arbejdsgiver må ikke forskelsbehandle på grund af graviditet og orlov, og du er derfor beskyttet mod afskedigelse.

Forbundet Arkitekter og Designers brevkassejurist Ulla pixi-forklarer på sin helt egen måde reglerne.

Se videoen og  følg med i artiklerne om Råd og Jura.