Nyt fra branchen

Design og arkitektur på programmet til årets CHART festival

CHART Design 2018 i Den Frie Udstillingsbygning, Galleri Format. Foto: Joakim Züger

Kunstfestivalen CHART har i de senere år udvidet programmet med arkitektur og et omfattende selvstændigt designprogram. På dette års festival 30. august-1. september kan du bl.a. opleve spirende nordisk samtidsdesign og et omfattede design-talk-program.

CHART Design samler de bedste nordiske designgallerier og nye spirende design studios indenfor samtids- og unika-design. CHART Design præsenterer samtidig en kurateret udstilling med unge nordiske designtalenter og et omfattede design-talk-program, der engagerer og samler fagprofessionelle, praktiserende designere og et dedikeret designpublikum til en samtale om udviklingen af samtids- og ‘collectible’-design. Det skriver CHART i en pressemeddelelse.

CHART er den førende begivenhed for kunst, design og arkitektur i Norden og finder sted på to historiske, centralt beliggende venues i København: Det Kongelige Danske Kunstakademi og Den Frie Udstillingsbygning. Design har været en integreret del af CHART i flere år og lancerede i 2018 en uafhængig messe og et kurateret program for sig.

CHART 2019 finder sted 30. august – 1. september.

Unge designere arbejder på tværs af discipliner

I år fokuserer CHART Design udelukkende på samtidsdesign og styrker dermed messens fokus på fremspirende talenter på tværs af de nordiske lande.

– Ambitionen med CHART Design er at skabe én enkel indgang til nordisk samtidsdesign. Vi har en stærk designhistorie i de nordiske lande og i disse år ser vi en omfattende udvikling i feltet, særligt fra en yngre og mere tværdisciplinær generation. CHART vil gerne stimulere denne udvikling ved at forene forskellige aktører fra gallerister over praktiserende kunstnere, designere og kunsthåndværkere til samlere og det brede publikum, udtaler Nanna Hjortenberg, Direktør for CHART

Under festivalen kan man også opleve de udvalgte projekter fra en 72-timers arkitektkonkurrence CHART udskrev i april måned for yngre arkitekter og designere. Vinderen kåres af en fagjury.

Læs også: Arkitektkonkurrence for unge talenter skydes i gang