Nyhed

Dansk designer udstiller tropiske træarter ved Biennalen i Venedig

© Steen Higham / Foto: Emil Monty Freddie

Designere og arkitekter skal anvende mindre kendte træarter fra bæredygtige skovbrug for at støtte bæredygtig økonomi, siger koordinator for den internationale non-profit mærkningsordning til træ og papir; FSC Danmark.

Den danske designer Steen Higham har skabt en vægkollektionen, AIX Objects, der består af forskellige funktionelle og abstrakte reolsystemer udført i bæredygtigt tropisk træ fra Honduras.

Det største vægobjekt på udstillingen er skabt specielt til rummet i Palazzo Michiel og måler 1,5 x 3,2 meter.

Hertil er også udstillet tre mindre objekter fra serien, der til sammen udgør Steen Highams bidrag til kunstudstillingen.

Brug det tropiske træ

Alle installationerne er bygget af de bæredygtige tropiske træarter Sante Maria og Rosita, og kommer fra et mindre skovkooperativ, Coatahl, i Honduras.

Med vægobjekterne og udstillingen ønsker Steen Higham at sætte fokus på en mere ansvarlig produktudvikling og inspirere flere til at turde bruge tropisk træ, så længe det er bæredygtigt:

– Jeg ønsker at vise en ansvarlig produktudvikling og fortælle en god historie ved at bruge virkeligt flot træ, siger Steen Higham.

Designeren har allieret sig med miljøorganisationen Verden Skove, der samarbejder med det honduranske skovkooperativ, Coatahl, om at udvikle bæredygtig skovdrift og med FSC Danmark, der står bag miljømærket for bæredygtigt træ og papir.

Begge organisationer arbejder på at udbrede bæredygtigt tropisk træ i designindustrien. 

– AIX Objects kan åbne døren for mange små skovbrug i troperne og  designere og arkitekter skal turde anvende også de mindre kendte træarter fra bæredygtige skovbrug. På den måde støtter de en bæredygtig økonomi, der kan hjælpe både skovene og de lokale samfund i og omkring skovene, siger Kristian Jørgende, der er projektkoordination hos FSC Danmark.
© Steen Higham / Foto: Emil Monty Freddie


Objekterne til udstillingen er udført på Statens Værksteder for Kunst på Gammel Dok i København.

AIX Objects kan til og med november opleves under kunstudstillingen, Biennalen, på det historiske palads, Palazzo Michiel, under Venice Design 2017 i Venedig.S
elve udstillingen af AIX Objects løber fra d. 13 maj til d. 26 november 2017.