Nyt fra branchen

Christensen & Co. Arkitekter skal bygge fremtidens folkeskole

Christensen & Co. Arkitekter, der foran 24 af landets fremmeste arkitektfirmaer vandt opgaven med at tegne Danmarks første folkeskole til fremtidens læring

Pressemeddelelse

Så er der sat formelle underskrifter på, at det er Christensen & Co. Arkitekter, der i kappestrid med 24 andre af Danmarks velrenommerede arkitektfirmaer vandt konkurrencen om at tegne Læringshuset Nærheden i Høje-Taastrup Kommune.

Læringshuset Nærheden er den første folkeskole i Danmarks, der fra den første streg til den sidste sten bygges til fremtidens læring – dvs. en skole, hvor eleverne lærer ved at undersøge, ideudvikle og designe løsninger på konkrete problemer i deres omverden.

Den nye skole, som skal opføres i den nye bydel Nærheden ved Hedehusene, er samtidig flagskib og inspirator i den udvikling af fremtidens skole, der er sat i gang på alle skolerne i Høje-Taastrup Kommune.

Christensen & Co. Arkitekter med Kjaer & Richter vandt konkurrencen om at tegne Læringshuset Nærheden efter en intens kappestrid, hvor 25 teams var prækvalificerede, inden der blev udvalgt 5 teams til den endelige konkurrence. Blandt de 5 forslag kom en sidste fase, hvor forslag fra henholdsvis Christensen & Co. Arkitekter og Henning Larsen Architects blev uddybet, inden bedømmelseskomiteens kårede forslaget fra Christensen & Co. som vinder.

Kreativ proces med brugerinddragelse

I den kommende tid konkretiseres og detaljeres tegningerne til Læringshus Nærheden i en kreativ proces med brugerinddragelse, hvor Christensen & Co. Arkitekter får input fra kommunens pædagogiske og administrative personale og deltagere fra virksomhederne i skolens Advisory Board.

Herefter sendes byggeopgaven i udbud, og Læringshuset Nærheden ventes klar i 2021. Skolen bliver på ca. 15.500 m2 og får fem spor – altså fem klasser i alle årgange – samt daginstitution og idrætshal.

Udstilling på rådhuset 

Kontrakten med Christensen & Co. blev torsdag underskrevet på Høje-Taastrup Rådhus, hvor der også blev præsenteret en lille udstilling med plancher om det vindende projekt for Læringshuset Nærheden. Udstillingen kan i de næste 14 dage ses i forhallen på rådhuset, Bygaden 2 i Høje Taastrup.