Nyhed

Arkitekter kan tænke i proces – det har kommunerne brug for

Henrik Rudfeld er chefkonsulent i Aarhus Kommune og mener, at arkitekter har gode jobmuligheder i kommunerne

Arkitekter er vant til at tænke procesorienteret og arbejde med projekter. Netop de kvalifikationer er noget, som efterspørges i kommunerne, fortæller Henrik Rudfeld, der er arkitekt og chefkonsulent ved Aarhus Kommune.

Af Bo Billeskov Grünberger

Henrik Rudfeld begyndte sin karriere på to private tegnestuer, men for otte år siden blev han tilbudt at blive projektleder på Aarhus Kommunes nye skole, Frederiksbjerg Skole. Det har været en meget lærerig tid, afslører Henrik Rudfeld, og noget af det der overraskede ham var, hvor godt det har været at arbejde i en kommune.

– Jeg har aldrig haft et arbejde, jeg har været gladere for, end det jeg sidder med i dag, fortæller Henrik Rudfeld.

Frederiksbjerg Skole var første skridt i Henrik Rudfelds karriere hos Aarhus Kommune

I 2016 blev Frederiksbjerg Skole indviet af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, og da de første børn strømmede fra den gamle skole ved Ingerslev Boulevard og gennem dørene på Frederiksbjerg Skole var det et stort øjeblik.

– Der trillede da en tåre, da alle børnene kom ind ad døren, fordi det var det, jeg havde arbejdet på i fem år. Det var virkelig fedt at se, siger han.

Otte år efter at Henrik Rudfeld begyndte hos Aarhus Kommune er han i dag chefkonsulent og forhandler på et højt niveau hos blandt andet Kommunernes Landsforening. Han mener, at arkitekter skal overveje et job i en kommune, for udover at det er sjovt og udfordrende, så efterspørger kommunerne også egenskaber, som arkitekterne har.

– Hvis arkitekterne selv er opsøgende, vil de opdage, at der er mange steder, hvor man tager imod dem med åbne arme, fordi noget af det, arkitekterne kan, det handler om proces. Og proceskompetencer kan man bruge utrolig mange steder i en kommunal sammenhæng, forklarer han.