Nyhed

Ny rolle for digitale designere i fremtiden

Martin Pedersen er digital designer ved Design Concern i Aarhus

I fremtiden vil der være brug for flere typer digitale designere, både den klassiske digitale designer og mere humanistiske designere, der vil kunne se konteksten for designet, mener Martin Pedersen, der er digital designer ved Design Concern i Aarhus

Af Bo Billeskov Grünberger

Martin Pedersen er ung digital designer, uddannet ved Aarhus Universitet, og han har gennem omkring fem år selv haft egen designvirksomhed, ligesom han har beskæftiget sig med video og programmering. Det betyder, at han nu kan håndtere flere forskellige roller og blandt andet være tolk mellem kunde og programmører, så kunderne får det, de gerne vil have, og programmørerne ved nøjagtig, hvad det er, de skal lave. Han forudser, at der vil være brug for flere af den type digitale designere i fremtiden.

– Det digitale bliver mere og mere almindeligt, og derfor skal den digitale designers rolle også flytte sig fra at handle udelukkende om, hvor knapper er placeret på en skærm, til at handle om, hvilken kontekst designet indgår i, siger Martin Pedersen.
Han understreger, at der stadig vil være brug for den traditionelle digitale designer, men efterhånden som det digitale bliver mere almindeligt, vil der også vokse et behov for den nye type digitale designer, spår han.