Nyhed

Ny bydel med 1.300 boliger i Hillerød

Den ny bydel i Hillerød med 1.300 boliger.

Hillerød får i løbet af få år en helt ny bydel med 1.300 boliger. De første 89 rækkehuse påbegyndes til oktober.

Nu igangsættes byggeriet af Hillerøds helt nye bydel, Frederiksbro, der er et af de største boligprojekter i Danmark og som fuldt udviklet indeholder en helt ny bydel med 1.300 boliger på absolut bedste beliggenhed i en af Danmarks hastigst voksende byer.

Byggeriet af de første 429 boliger påbegyndes i efteråret 2018, oplyser M. Goldschmidt koncernen, der står bag byggeriet, fremgår det i pressemeddelelse fra koncernen.

En helt særlig attraktion ved byggeriet er, at Frederiksbro får sin egen unikke ”grønne kile” i form af et meget stort, rekreativt grønt område indeholdende blandt en gigantisk – kunstigt skabt – sø udformet som en svane i flugt og som i sin fulde længde udgør 250 meter, der vil gøre det muligt at dyrke forskellige former for vandsport herunder kajakroning. ”Den grønne Kile” kommer også til at indeholde et i søen flydende svømmebassin med tilhørende kajanlæg, lege-, sports- og aktivitetspladser til beboerne, og i søens bund vil stjernetegnet cygnus/svanen blive nedfældet i form af projektører, der vil oplyse søen fra dennes bund og herigennem visualisere stjernetegnet cygnus om natten.

– Min vision med Frederiksbro har været at skabe et byggeri, der følger temaet livets cyklus, og jeg tænker her på, at vi skal kunne tilbyde en bolig til alle generationer lige fra de unge mennesker, der søger deres første bolig til en fornuftig husleje, til singler og til større og mindre børnefamilier samt til ældrevenlige boliger, alt sammen med faciliteter knyttet op på netop det behov, der udspringer af et byggeri, der betjener livets cyklus. Byggeriets samlede projektværdi vil – når fuldt udbygget – modsvare en samlet investering på godt 4 milliarder kroner, siger investor og bygherre, Mikael Goldschmidt .

Grøn kile og kunstig sø
For netop at understøtte ovennævnte har det været vigtigt for mig, at byggeriet kan tilbyde en attraktion, der vil placere det i en klasse for sig, og netop udformningen af de meget store rekreative områder, benævnt ”Den grønne Kile”, vil være en særlig attraktion ved byggeriet, idet Frederiksbro herigennem får sit helt eget unikke område indeholdende blandt andet en gigantisk – kunstig skabt – sø udformet som en svane i flyvende flugt og som alene i sin længde gør det muligt at udøve diverse former for vandsport. ”Den grønne Kile” kommer ligeledes til at indeholde udendørs svømmebassin med tilhørende kajanlæg samt legepladser for sportsaktiviteter til beboerne i alle aldre”, fortæller Mikael Goldschmidt.

I oktober 2018 påbegyndes byggeriet af 1. etape bestående af i alt 89 rækkehuse, som vil være klar til indflytning i foråret 2020, og ikke lang tid herefter påbegyndes 2. etape med i alt 340 lejligheder, som vil være klar til indflytning i 2021. Derudover opføres der et erhvervshus med dagligvarebutik, lægehus, børnehave, cafeer, fitness og parkering som en del af 2. etape.”

Den 3. etape vil omfatte yderligere 202 lejligheder, og Frederiksbro vil – når hele området er færdigudviklet – indeholde omkring 1.300 boliger med alt fra rækkehuse over etagebyggeri til punkthuse med boliger. Bebyggelsens centrale beliggenhed vil med gode busforbindelser og cykelstier til S-tog forbinde Hillerøds bymidte og Slotsarkaderne Shopping på bedste vis, alt endda i gåafstand fra Frederiksbro, udtaler projektdirektør, Ulrik Bebe, fra M. Goldschmidt koncernen.