Nyt fra branchen

Ny bæredygtig bydel i Sønderborg

Illustration: Skala Arkitekter.

To nye lokalplaner baner vej for en bæredygtig bydel i Sønderborg, hvor en privat bygherre og en boligforening står bag etagebyggeri og rækkehuse i et samlet projekt.

1. juli 2020tages første spadestik til et af Sønderborgs største boligbyggerier gennem de sidste årtier .

Udviklingen af den nye bæredygtige bydel er allerede startet med afsætningen af bydelens 16 parcelhusgrunde og med salget af en ca. 7.000 kvm stor grund til Privatskolen Als med henblik på en udvidelse af deres nuværende kapacitet, skriver Hanssen Ejendomme i en pressemeddelelse.

Næste fase påbegyndes, når Hanssen Ejendomme sammen med Boligforeningen B42 tager første spadestik til opførsel af 126 boliger, der varierer mellem forskellige typer af lejligheder og rækkehuse til et trecifret millionbeløb.

Siden vi overtog de 2 JF-grunde af DLG har vi haft blikket rettet mod at få erstattet en trist historie om JF-fabrikkens deroute, med nyt liv, attraktive boliger og nye arbejdspladser, siger adm. Direktør Michael Andersen, Hanssen Ejendomme.

 
To nye lokalplaner
Hanssen Ejendomme.har sammen med Sønderborg Kommune samarbejdet omkring udvikling af to nye lokalplaner – Linde Alle og Augustenborg Landevej.

– Vi ønsker at etablere en bydel i harmoni med omgivelserne, og samtidig holde den menneskelige skala for øje, således at bebyggelsen fordrer det ”gode liv” for hver af de kommende beboere, siger Adm. Direktør Michael Andersen, Hanssen Ejendomme.

Udviklingen af det største område i den nye bydel sker i et opsigtsvækkende samarbejde, hvor en privat bygherre og en boligforening har fundet fælles fodslag omkring opførsel af etagebyggeri og rækkehuse i et samlet projekt, der har en forankring i fire nøgleord; kvalitet, bæredygtighed, fællesskab og mangfoldighed.

Synergien mellem en privat bygherre og en boligforening har gennem processen bidraget positivt til udviklingen af området. Området som efter opførelsen vil være en kombination af private og almene boliger viser samfundet som det er bedst – der er plads til alle side om side. En bebyggelse med forankring af de fire nøgleord opfylder området Boligforeningens vision om at opføre attraktive boliger, der matcher både nutidens og fremtidens behov og krav. Mangfoldigheden i en bebyggelse giver på sigt de bedste boligområder, siger Direktør Mikael Jensen, Boligforeningen B42.

– Vi ønsker at skabe en historie, der ikke er fortalt før og som forhåbentlig vil give genlyd i resten af Danmark, hvad der er muligt i en by af Sønderborgs størrelse både for så vidt angår arkitektur, fællesarealer, bæredygtighed og ikke mindst samarbejdsmodellen mellem det private og almene, siger adm. Direktør Michael Andersen.

Det er entreprenørfirmaet Bo Michelsen A/S, der skal stå for opførelsen af byggeriet i totalentreprise.

– Det er et stort og visionært projekt, som vi er stolte over at være en del af, og vi glæder os til fortsat at være med til at præge udviklingen af Sønderborg. Vi har lavet flere store projekter i Sønderborg de seneste år i samarbejde med lokale underentreprenører, og vi er dermed med til at skabe og fastholde mange lokale arbejdspladser i og omkring Sønderborg. At det så ovenikøbet er et projekt, hvor vores bygherrer har samme fokus, som os, på at skabe noget fantastisk murværk gør kun projektet endnu mere interessant, siger Direktør Jeppe Markmann Olesen, Bo Michelsen

Byggeriet vil blive afleveret i etaper igennem 2021 og 2022.