Nyt fra branchen

Ny arkitekturpris til lenschow & pihlmann

Nyindstiftet arkitekturpris, Hack Kampmann Arkitekturpris, går til Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann for Studielandsbyen.

Den nyindstiftede arkitekturpris, Hack Kampmann Arkitekturpris, er tildelt de to unge arkitekter Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann for deres projekt Studielandsbyen i Viby J ved Aarhus.

Arkitekturprisen er indstiftet af Danske Bank og Realkredit Danmark, som gerne give noget tilbage til de samfund, de er en del af, fremgår det af Dansk Banks nyheder.

Hack Kampmann Arkitekturpris blev overrakt af Kristine Jensen fra Kristine Jensens Tegnestue til de to unge talenter Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann, der sammen har etableret tegnestuen Lenschow & Pihlmann

“De to arkitekter modtog prisen for deres udarbejdelse af Studielandsbyen i Viby J ved Aarhus, hvor de med enkel modernisering og tilbygning til en gammel bindingsværkgård har skabt moderne studieboliger med hyggelig landsbystemning – der i den grad giver kulturarven et friskt pust. Projektet består af 56 nye lejligheder til studerende, fælles faciliteter og et stort fællesrum i gårdens gamle lade”, skriver Dansk Bank. 

Hylde dansk arkitektur
Målet med den nye pris Hack Kampmann Arkitekturpris er at hylde den danske arkitektur med en pris opkaldt efter den store danske arkitekt, Hack Kampmann.

– Med prisen vil vi gerne sætte endnu mere fokus på arkitektur, samtidig med at vi bidrager til de rum, vi alle er en del af. Især skal prisen give et skulderklap til de yngre talenter, og derfor bliver den også uddelt til en eller flere arkitekter bag et nyere afsluttet projekt af høj kvalitet, der hylder det gode rum med en vision om fremsynethed, siger Carsten Nøddebo administrerende direktør, Realkredit Danmark i nyhederne.

 

Vandt Danish Wood Award
Den unge tegnestue lenschow & pihlmann har allerede Danish Wood Award for deres stærke materialevalg i Studielandsbyen i Viby J.

Her bliver de oprindelige trækonstruktioner udnyttet, hvor nyt og gammelt spiller sammen på fornemste vis, skriver Træinfo i en pressemeddelelse i forbindelse med tildelingen.

Studielandsbyen er en transformation til Søgården, en firelænget bindingsværksgård fra 1700-tallet. Projektets nye bebyggelse består af bygningslænger der fortolker den eksisterende gårdtypologi, og lægger sig rundt om gården hvor det skaber et intimt og socialt netværk af gader og pladser. Hver bolig har en åben facade, der henvender sig mod det omkringliggende landskab, samt en mere lukket facade mod landsbyens fælles byrum. Projektet består af 56 nye lejligheder, både dele- og enkeltlejligheder til studerende, fællesfaciliteter samt et stort fællesrum i gårdens gamle lade.

 

 

 


Fakta om prisen

Opkaldt efter Hack Kampmann, der blandt andet står bag Aarhus Teater, Toldbygningen og Katedralskolen i Aarhus, Ny Carlsberg Glyptotek i København.

Med ’Hack Kampmann Arkitekturpris’ følger en pengepræmie på 75.000 kroner.

Prisen bliver fremover uddelt en gang om året.