Nyt fra branchen

Nu opføres Danmarks højeste træhus

Illustration: Cree Denmark.

København får nu Danmarks højeste træhus. Cree Denmark opfører, Vilhelm Lauritzen Arkitekter står for designet.

Cree Denmark er nu klar at sætte gang i opførelsen af hvad der i en pressemeddelelse betegnes som Danmarks højhus træhus. Det kommer til at ligge på Østerbrogade 190 i København. Byggeriet bliver på seks etager, der skal rumme 20 studielejligheder med 1 og 2 værelser og dertilhørende café i stueetagen.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter står for arkitekturen og MOE er rådgivende ingeniører.

Højhuset udføres i det, som betegnes som CLT (Cross Laminated Timber), der ifølge bygherren er et massivtræselement, som muliggør en meget hurtig og effektiv byggeproces med et fordelagtig CO2-regnskab, ligesom elementerne er 100 procent demonterbare og kan genanvendes til senere projekter. På nuværende tidspunkt er der udsigt til, at byggeriet bliver Danmarks højeste træhøjhus, når det står klar i løbet af 2019.

– Vi er meget glade for, at vores samarbejde med Cree GmbH i Østrig nu udmønter sig i konkrete fleretagers træbygninger i Danmark. Vi ser i markedet, at der er at der behov for at kunne tilbyde et konkurrencedygtigt produkt, hvor byggehastigheden kan øges væsentligt samtidigt med, at vi opnår de øvrige fordele, som træ giver i forhold til indeklima og bæredygtighed, siger Frederik Spanning, direktør i Cree Denmark i en pressemeddelelse.

– Vores mål er at blive dygtigere til hele tiden at finde bedre og mere effektive måder at løse byggeopgaver på. Med træbygninger ændrer vi måden, vi bygger på, og vi er med til at løfte det bæredygtige byggeri til et helt nyt niveau. Det bliver byggeriet på Østerbrogade det synlige bevis på.