Nyt fra branchen

Nu kan du stemme på Københavns smukkeste nybyggeri

Restaurant Nomas nye lokaler på Refshaleøen er blandt de nominerede byggerier. Foto: Rasmus Hjortshøj.

Deltag i afstemningen om årets publikumspris i forbindelse med den årlige bygningspræmiering.

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. I år er ingen undtagelse, og for anden gang inkluderes publikumsprisen, hvor københavnerne selv har mulighed for at vælge deres yndlingsbyggeri blandt de nominerede, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

De nominerede byggerier er Amaryllis Hus, Dipylon Hus, Dortheavej 2A, Hotel Herman K, Kalvebod Fælled Skole, Kulturtårnet, Montagehallen samt Noma.

Afstemningen foregår på kk.dk/bygningspraemiering, der går i luften 6. marts 2019. Der kan stemmes på et af de i alt otte byggerier, der er nomineret til Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2019. Der kan stemmes i perioden 6. marts til 8. april.

– Det er langt fra kun fagfolk, der interesserer sig for de nybyggerier, der skyder op i vores by. Københavnerne har i den grad også en holdning dertil, og med publikumsprisen inviterer vi byens borgere med ved dommerbordet og giver dem en stemme, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å), der selv skal stå for præmieoverrækkelsen den 10. april.

Publikumsprisen på 10.000 kroner uddeles sammen med kommunens øvrige præmieringer ved prisoverrækkelsen i Festsalen på Københavns Rådhus 10. april 2019, hvor kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde er vært.

Udstilling og guidede ture
På Københavns Hovedbibliotek kan man i perioden 25. marts til 14. april blive klogere på de nominerede byggerier via en udstilling, der fortæller om hvert enkelt projekt. Ligeledes lægger biblioteket hus til et debatarrangement den 3. april arrangeret af Copenhagen Architecture Festival (CAFx) om Københavns byudvikling og kvalitet i byggeriet.

Som en del af festivalen arrangeres også en række guidede ture med Københavns Kommunes stadsarkitekt som guide, hvor ruten blandt andet går forbi nogle af årets nominerede projekter.

 


Fakta

Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor over 2.000 stemmer blev afgivet. Da var det Axel Towers, der løb med prisen.
 
Nærmere information om udstilling og debat på Københavns Hovedbibliotek findes på bibliotekets facebookside, facebook.com/hovedbiblioteketkbh.

Nærmere information om de guidede ture findes på cafx.dk og på kk.dk/bygningspraemiering. Copenhagen Architecture Festival kører i perioden 4. til 14. april 2019.

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.