Nyt fra branchen

Nu bygges der en ny bydel i Helsingør

Rendering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Nu lyder startskuddet til ny bydel i Helsingør med 109 boliger tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

I Helsingørs gamle hospitalsområde påbegynder Balder Danmark nu opførelsen af Ofeliahaven. Ejendommen rummer 109 boliger og er skabt med fokus på fællesskab, livskvalitet og bæredygtighed og er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Balder forventer, at projektet står klar til indflytning i slutningen af 2022, skriver Balder i en pressemeddelelse.

– I Ofeliahaven flytter du ind i en spritny bolig med moderne og bæredygtige løsninger samt attraktive gårdmiljøer. Vi har gjort os umage for at skabe en hyggelig, grøn oase lige ved skoven og med stranden kun 2 km væk. Samtidig har du Helsingørs centrum tæt på, som byder på en blanding af hyggelige stræder med bindingsværkshuse og et levende byliv med butikker, caféer og restauranter. Ofeliahaven bliver et attraktivt sted at bo, siger administrerende direktør hos Balder Danmark, Flemming Joseph Jensen.

Ofeliahaven rummer to boliggrupper, der hver består af fire huse med saddeltage. Hver boliggruppe er disponeret som en hesteskoform omkring centrale gårdrum. Ejendommen rummer i alt 109 boliger, der varierer i størrelse fra 2-5 værelser, fordelt på 60-120 kvm, således kan bebyggelsen rumme både singler, par, børnefamilier og ældre.Ofeliahaven afgrænses af Esrumvej mod nord og de gamle hospitalsbygninger mod syd.

Rendering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Fællesskab, livskvalitet og bæredygtighed
Flemming Joseph Jensen fremhæver, at Ofeliahaven er skabt ud fra nogle helt særlige nøgleord.

– Vi har haft et særligt fokus på at skabe ideelle rammer for fællesskab og livskvalitet i Ofeliahaven. Det kommer blandt andet til udtryk i de frodige gårdrum, som rummer legeområder med balancestammer og -stubbe samt legehuse. Her kommer også rolige opholdsområder med borde og bænke. Således er her faciliteter for både børn og voksne. Fokusset på fællesskabet ses også i orangeriet, hvor der kommer et grovkøkken og et stort opholdsrum, der er ideelt til fødselsdagsfester og andre hyggelige arrangementer, siger Flemming Joseph Jensen.

Bæredygtighed har også spillet en væsentlig rolle i projektets tilblivelse. Ifølge Flemming Joseph Jensen er projektet skabt ud fra kravene i den internationalt anerkendte DGNB-certificeringsordning, som bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed.

– Vi har gjort meget for at tænke bæredygtighed ind i Ofeliahaven. Som eksempel herpå har vi valgt solide og velkendte materialer til ejendommen for at sikre lang levetid og minimal vedligeholdelse. I gårdrummene integrerer vi LAR-løsninger, som håndterer regnvand på en bæredygtig måde, og som samtidig giver et skønt gårdrum, hvor naturen inviteres ind, siger Flemming Joseph Jensen.

 

Rendering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Generationer kan bo side om side
Hele visionen for det gamle hospitalsområde er, at det skal forvandles til en levende bydel med boligmuligheder for alle generationer. Det er en vision, som alle områdets boligprojekter tilsammen bidrager til. Bovieran Danmark, som er en del af Balder-koncernen, opfører f.eks. et seniorbofællesskab, som bidrager med boliger til seniorerne i kommunen.

– Fremtidens seniorer i Helsingør Kommune kan se frem til at bo i et skønt bofællesskab med fokus på fællesskab, afslapning og tryghed. Det unikke ved bygningen er den glasoverdækkede vinterhave, som beboerne har direkte adgang til fra deres private bolig. Her planter vi palmer, citrustræer og andre eksotiske planter fra store dele af verden, og så er her et behageligt klima året rundt – som ved den franske riviera, siger Lars Jacobsen, adm. direktør i Bovieran Danmark.

Efter planen kommer området også til at byde på fællesfaciliteter som fx café, taghave, fitnessfaciliteter og lægepraksis.