Nyt fra branchen

My Little Architect udvalgt til to designawards

Arkitekterne Malene Abildgaard (tv) og Julie Dufour. Foto: Jens Hemmel.

My Little Architect er blevet udvalgt som finalister til Danish Design Awards og til German Design Award 2021.

Der har i længere tid været fokus på design af forskellige processer som fx læringsprocesser, og i den forbindelse er firmaet My Little Architect blevet udvalgt som finalister til dette års Danish Design Award for arkitekturformidling for børn.

Bag firmaet står arkitekterne Malene Abildgaard og Julie Dufour.

– Helt konkret er det vores formidling af Jørn Utzons arbejde i projektet “Utzon’s Universe – learning from the master” som er et samarbejde med Operahuset i Sydney, siger Malene Abildgaard.

– Samme projekt er også netop blevet nomineret til German Design Award 2021.

– At interessen for arkitekturpædagogik og designtænkning er stigende har vi i den grad også mærket her under corona-krisen, hvor efterspørgslen på legende og lærende aktiviteter – analoge som digitale – har været stor.

“Utzon’s Universe – learning from the master”.

Mange års erfaring
My Little Architect har mange års erfaring med udvikle og implementere undervisningsprogrammer og arkitekturworkshops for kommuner og kulturinstitutioner i ind og udland, og er desuden forfattere til bøgerne ”Byg, tegn & lær med alverdens arkitekter” og ”Utzons Univers”. 

– Vores mål har altid været at introducere børn og unge til arkitekturens univers, og My Little Architect repræsenterer Danmark og Arkitektforeningen i den internationale arbejdsgruppe UIA Architecture and children. Nu er vi i den fantastiske situation, at vi er blevet nomineret som finalister sammen med Sidney Opera House til Danish Design Award 2020 for vores projekt ”Utzon’s Universe – leraning from the master”, som består af vores bog ”Utzons Univers” og et workshopprogram som i børnehøjde formidler den visionære arkitektur af den danske mesterarkitekt Jørn Utzon, fortæller de to arkitekter.
 

“Utzon’s Universe – learning from the master”

Udgivet på dansk og engelsk
Utzons Univers inviterer børn til at undersøge arkitekturens univers – både med hoved og med hænder – med Jørn Utzon som deres guide. Gennem 16 udvalgte projekter formidles arkitekturen og dens fagtermer og redskaber samt Utzons inspirationskilder.

Til hvert kapitel er knyttet letforståelige vejledninger til bygge- og tegneopgaver, som børnene enten alene eller sammen med deres forældre kan bruge til at udforske Utzons univers med. Den primære målgruppe er børn i alderen fra10 år.

Utzons Univers blev udgivet i 2017 på dansk og engelsk af Strandberg Publishing. I 2018 udvalgte Foreningen for Boghaandværk ”Utzons Univers” som en af Årets Bedste Bogarbejder i kategorien Undervisningsbøger.

 

Workshop programmet er et praktisk hand-on læringsprogram, som blev holdt i Sydney Opera House. Programmet er baseret på fem udvalgte opgaver fra bogen som fx  ”En blød hule”, hvor udfordringen er at designe et organisk formet rum ved at udforske hverdagsmaterialet tape samtidig med at lære om ”brugeren”, form, funktion og udforske nye teknikker.

714 børn og voksne deltog i de kreative hands-on workshops i Sydney.

Digital opgave-program
Der blev også udviklet et digitalt læringsprogram med de fem opgaver som ”gør det selv”-workshops formidlet af og til børn for at nå ud til et bredere publikum.

De digitale opgaver blev gjort gratis og offentligt tilgængelige fra oktober 2018.

Indtil nu har 150.203 børn og voksne set serien af digitale opgaver.

Workshop programmet blev udviklet i et spændende og innovativt samarbejde mellem  Sydney Opera House, My Little Architect og Utzon Center.

Workshop-samarbejdet blev nomineret til den australske National Trust Heritage Award 2019 i kategorien Education and Interpretation.

 

 

Mere info inkl. de fem online arkitektur-opgaver

Vinderne af Danish Design Award 2020 vil blive kåret 2. juni 2020.

 

My Little Architect på Facebook.

 

 


Fakta om My Little Architect
  • My Little Architect er et københavnsk/nordjysk co-lab, som arbejder med arkitektur formidlet til børn.
  • Bag My Little Architect står Malene Abildgaard og Julie Dufour, begge arkitekter MAA og forfattere.
  • My Little Architect arbejder med arkitektur som en pædagogisk og kreativ arbejdsmetode.
  • My Little Architects mål er derigennem at styrke børns kreative og innovative tankegang.
“Utzon’s Universe – learning from the master”.