Nyt fra branchen

Møbler med håndværksmæssig forståelse

Cache taburet / opbevaringskasse - Cache stool / storage box Design: Chris Liljenberg Halstrøm Producent: Skagerak Denmark A/S.

41 designere udstiller deres bud på et møbel med håndværksmæssig forståelse på Snedkernes Efterårsudstilling.

Snedkernes Efterårsudstilling er netop åbnet på Thoervaldsens Museum i København, og i år er temaet MONO, der henviser til en farve, et materiale og en form.

Stok med sæde / Cane with seat
Design: Torben Skov
Producent: Kjeldtoft Møbelsnedkeri

Årets tema har undertitlen ”et møbel med håndværksmæssig forståelse”, for SE bærer snedkerarven videre, men udvikler den i takt med tid og muligheder. På årets udstilling råder det enkle, kvalitetsdybe håndværk, der i praksis er 41 prototyper med den praktiske og målbare ramme på 90 x 90 cm i én farve – det være sig træets egen eller en af de kraftfulde og toneangivende pigmentfarver fra Thorvaldsens Museum, fremgår det af katalogteksten.

 

Bloom
Design: Hannes Stephensen
Producent: Egeværk.

MONO er årets tema, der skal læses som et præfiks med forskellige betydningsassociationer: monokrom, monolit, monolog, monopol, mono.

 

BesideDesign: Line Depping
Producent: Skagerak Denmark A/S

Årets SE-udstilling er baseret på medlemmernes personlige fortolkninger af det enkle, det ensfarvede og det, der taler for sig selv.

 

Rub & stub / Body & Soul
Design: Karen Kjærgaard
Producent: Ambiente

Som altid er der eksperimenterende, dedikerede og hybride møbeltanker blandt årets udstillere – og foreningens medlemmer og gæsteudstillere byder på både opbevaring, bænke og stole og en hel masse midt imellem. Helt nyopfundne materialer har også fundet vej til museet, ligesom klassiske træsorter og teknikker viser andre sider af sig selv i en stram iscenesættelse, der som en hyldest til museets arkitektur, interiør og skulpturer diskret underlægger sig den samlede helhed og byder sig til som individuelle møbeloverraskelser rundt i udstillingen.

Se billeder af alle udstillede møbler

Cupola drejestol m. armlæn / Cupola swivel conference or dining chair
Design: Niels Gammelgaard
Producent: Northern Layers
Poly / Mono
Design: Stine Mikkelsen
Ro / Calm
Design: Hans Sandgren Jakobsen
Producent: Aksel Kjersgaard A/S