Medlemsportræt

Alternativ designer og kunstner

Designer og kunstner Brian Frandsen er politisk aktiv og manden bag Alternativets partibogstav Å.

Udover at være designer er Brian Frandsen også politisk aktiv og manden bag Alternativets partibogstav Å.

Det første fysiske eksemplar af det grønne Å blev fremstillet af flamingo og grønt stof på hans værksted i Københavns Nordvestkvarter.
– Da vi skulle vælge partibogstav, foreslog jeg Å’et på grund af de følelser, der ligger i det. For mig er det værdier som tryghed og noget der er forankret i jorden.

– Samtidig er Å’et symmetrisk og smukt. Man kan sige, at det er alfabetets sorte får. A er det første bogstav, mens Å er den anderledes bror, der står sidst. Lyden er også speciel.

– Man kan kalde lyden ”Å” for sprogets svar på umami, siger Brian Frandsen, der netop har sagt sit job i Alternativets sekretariat op for at blive selvstændig læderdesigner og konsulent.

Man kan kalde lyden ”Å” for sprogets svar på umami.

Han fortæller, at folk i partiet har taget Å’et til sig og gjort det til deres.

– De har taget ejerskab til det i en grad, så når de skriver Å, så relaterer de det til os. Vi prøver at bruge Å’et i navne på nye initiativer.

– Der var endda nogle i partiet, der skrev om dating med Å – ”Jeg vil gerne med på dåting” griner han og tilføjer, at folk i partiet har et nærmest personligt forhold til Å’et, der bliver omtalt som ”Fru Å” eller ”Store Å”.

Selvportræt i 250 tæpper


Brian Frandsens karriere som kunstner toppede med hans egne ord, da han i 2012 lavede et 3D-selvportræt i gulvtæpper i samarbejde med egetæpper i Herning

Hans ansigt blev lavet i konkav/negativ i 250 tæpper lagt ovenpå hinanden. Brian Frandsens ansigt var printet på alle tæpperne, og tæpperne blev et efter et skåret efter et vandret snit af hans ansigt.

–    For mig handlede det om at vise en tredimensionel virkelighed, som var skabt af tæpper i to dimensioner. Formålet fra egetæppers side var at vise, hvad de teknologisk er i stand til, siger Brian Frandsen.

Brian Frandsen fortæller her om sine overvejelser omkring et arbejdsliv som freelancer.

Du kan se mere om Brian Frandsen og hans design www.brianfrandsen.com