Nyt fra branchen

Marianne Krogh bliver kurator for den danske pavillon

Den danske pavillon ved Venedig-biennalen. Foto fra Dansk Arkitektur Center.

Kurator sætter fokus på forbundethed mellem mennesket og vores omgivelser i den danske pavillon på arkitekturbiennalen i Venedig 2020.

Dansk Arkitektur Center har i samarbejde med Kulturministeriet, Realdania og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg udpeget Marianne Krogh, ph.d. fra Arkitektskolen i Aarhus, som kurator for den danske pavillon ved Venedig-biennalen 2020, skriver Dansk Arkitektur Center i en pressemeddelelse.

Med afsæt i biennalens hovedtema ”How we live together” ønsker Marianne Krogh at lade den danske pavillon pege indad – på os selv og den intime forbindelse mellem mennesker og natur, som hun mener, vi har glemt i dag. Marianne Krogh har peget på Lundgaard & Tranberg Arkitekter som udstillende arkitekter, der under titlen ”Forbundethed” vil forvandle pavillonen til en sanselig totalinstallation. 
 
– Marianne Krogh er en erfaren kurator med rigtig meget at byde på, og vi ser frem til hendes bud til biennalen 2020. Hun kommer fra kunstverdenen og har stor indsigt i arkitektverdenen og kan på den måde være med til at forny udstillingsformatet. Det bærende tema fra dansk side er Fælledskaber, hvilket svinger godt med Marianne Kroghs idé om at fokusere på “Forbundethed”, siger Ellen Braae, der er formand for Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur.

Dybdegående og radikale løsninger
Marianne Krogh har været kommissær for den danske pavillon i Venedig ved to kunstbiennaler og har også kurateret to danske bidrag til Sao Paulo-biennalen. Marianne Krogh har i mange år arbejdet ved Studio Olafur Eliasson i Berlin og som forlagsredaktør fortrinsvis på publikationer om arkitektur. 
 
– Med de udfordringer, som verden står overfor i dag, der kræver dybdegående og radikale løsninger lige præcist i disse år, er det bydende nødvendigt, at vi ser på, hvad der binder os sammen, og hvordan vi kan styrke de tråde, der løber mellem alt levende – mennesket og dets habitat, siger Marianne Krogh

– Arkitekturens historie starter med, at vi som mennesker oplever os som dybt forbundet med naturen – at vi selv er formgivet af den store natur, der allerede var der før os og altid er der. Jeg oplever, at Marianne Kroghs tema rører en grundtone i den menneskelige eksistens og samtidig rammer præcist ind den 17. arkitekturbiennales tema ‘How We live Together’”, siger administrerende direktør Kent Martinussen fra Dansk Arkitektur Center, der er kommissær for det danske bidrag, glæder sig over valget af Marianne Krogh og temaet Forbundethed.

Udstillingen i den danske pavillon
Udstillingen vil fungere som et konkret og sanseligt erfaringsrum, hvor den besøgende kan udforske relationen mellem sig selv, andre mennesker og naturen – og med andre ord et møde et naturbegreb, der knytter an til et blik for beslægtethed frem for ressourcer. 

 


Om den danske pavillon

Kulturministeriet har udpeget Dansk Arkitektur Center til at udføre det officielle danske bidrag til den 17. internationale arkitekturbiennale i Venedig.

Projektet er udviklet i samarbejde med Realdania, Kulturministeriet og Statens Kunstfond