Nyt fra branchen

Kom i form på toppen af Bellakvarteret

Illustration: Elverdal.

Legepladsfirmaet Elverdal står bag Aktivitetstaget på toppen af Bella Center Copenhagens nye logistikcenter.

Legepladsfirmaet Elverdal har tegnet Aktivitetstaget på toppen af Bella Center Copenhagens nye logistikcenter. Aktivitetstaget er det seneste af Elverdals design- og byggeprojekter på tag og udnytter det store frie areal på toppen af bygningen til en stor farvestrålende sportsbane til både træning og leg, til at mødes og være sammen under åben himmel. Udsigten er flot udover kvarteret med Amager Fælleds vilde natur bagved, skriver Elverdal i en pressemeddelelse.

På Aktivitetstaget kan alle nu komme og spille bold, træne, hoppe trampoliner, klatre, lege og hygge sig. På det syv meter høje tag er anlagt en fuldstørrelse street basket-bane, pannabane til fodbold og hockey, redskaber og baner til at træne fitness og løb.

Fra taget kan man rutsje ned ad en 16 meter lang snoet rutsjebane til legeparken, der skaber et frirum for kvarterets børnefamilier og institutioner med sjove og udfordrende legefunktioner og små, grønne oaser til ophold.

Der var et ønske om at skabe et aktivt og multifunktionelt uderum for de lokale og til Bella Centrets internationale liv. Ideen bag taget er at gøre det nemt at omdanne det fra sportsaktiviteter til en venue for Bella Centrets modeshows, receptioner, lokale filmvisninger m.m., skriver Elverdal.

– Aktivitetstaget Bella er super fleksibelt. Designet gør det nemt at bruge taget til en lang række aktiviteter og kan opfylde forskellige behov hos beboere i kvarteret og samtidig understøtte Bella Centrets konferenceaktiviteter, siger CEO hos Elverdal, Jens Bo Thorsager.

 

Illustration: Elverdal.

Aktive udeområder, mere natur og et levende bymiljø er efterspurgte kvaliteter i større byer. Visionen bag Bellakvarteret er at skabe en pulserende bydel med samme tæthed og nærhed som i Københavns eftertragtede brokvarterer. En bydel der mikser københavnsk hverdag med Bella Centrets internationale liv.

– Aktivitetstaget ligger i et helt nyt bykvarter, som har en overordnet vision om at give internationale gæster oplevelsen af det københavnske hverdagsliv. Et veldesignet uderum åbner hele tiden muligheder for liv og indeholder små lommer med et godt mikroklima, siger Arkitekt hos Elverdal, Torben Lauritsen.

 

Illustration: Elverdal.

Et naturligt mødested i kvarteret
Grundtanken bag designet er at skabe et multifunktionelt udeareal, der opfylder både beboeres og Bella Centrets ønsker og behov. Med de mange trænings-, lege- og opholdsfaciliteter bliver aktivitetstaget et naturligt mødested i kvarteret, og legeparken danner et frirum for børnefamilier med sjove og udfordrende legefunktioner og små, grønne oaser til ophold.

Elverdals koncept for aktivitetstaget er inspireret af bygningens funktion som logistikcenter. Formsproget fra transportkasser og -ruter går igen i kasseformer, og bygningens kasseform går igen i tagets ribbe-, fitness- og mødekuber. Samtidig er banens belægning et grafisk billede på bevægelse – ruter, veje og måder at transportere sig selv rundt på.

I designet leges med oplevelsen af lys og mørke, og om aftenen bliver taget til et urbant natlandskab, der giver liv til den rå industribygning.

 

Illustration: Elverdal.

Leg for store og små
Legeparken ligger på bygningens østside. Her har de mindste børn et legehjørne tæt ved bygningen, som i løbet af dagen kan skærme for solens stråler. Legehusene kan give ro til rollelege og fordybelse i sit eget univers, men der kan også leges fange-gemmelege. Bakkerne kan blive til øer, hvor den farlige krokodille ikke kan fange en, og de grønne områder er oplagte til picnic eller solbadning.

De større børn bliver udfordret på motorik, styrke og koordination i den høje klatreboks under trappen eller på en tur gennem klatrebanens lianer.

Pylonkarrusellen er sjov, både at være oppe i, løbe rundt om og snurre kammeraterne. Hjælpes man ad, giver den snurreture, der kilder i maven, skriver Elverdal..

 

Læs mere om Aktivitetstaget Bella.


Fakta

Adresse: Aktivitetstaget Bella, Emma Gads Vej 11, 2300 København S.

Åbeningstider: Kl. 7:00-21:00.