Nyt fra branchen

København får en ny ø

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED.

Københavns Nordhavn får en ny ø med 233 boliger og parkeringskælder til 1.100 biler med et samlet areal på 63.000 kvm. Den nye ø bliver forbundet af tre broer og en tunnel.

Københavns Nordhavn får en ny ø med boliger og parkeringskælder med et samlet areal på 63.000 kvm. Bag det storstilede projekt står By & Havn, PensionDanmark og Nordkranen. 

Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED, der står for landskabsarkitekturen, skriver By & Havn i nyhederne.

Projektet begyndes til sommer og forventes at stå færdigt i slutningen af 2023.

 

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED.

233 boliger
Kronløbsøen bliver skabt som en nyetableret og attraktivt beliggende ø i Indre Nordhavn. Øen etableres i Kronløbsbassinet mellem Sundmolen og Århusgadekvarteret, der begge er under udvikling. 

Øen vil bestå 233 boliger, der bliver opført i et seks-etagers byggeri formet som en karré med seks bygningskroppe rundt om et gårdrum. Arkitekternes inspiration stammer fra Møns Klint. Desuden etableres der to pladser – ”Klinten” og ”Kysten” ned til vandet på øen.

Under byggeriet – det vil sige under vandet i havnebassinet – vil der være en parkeringskælder i fire etager med plads til 1.100 biler. Den nye ø bliver forbundet af tre broer og en tunnel, som gør øen til en naturlig del af resten af Nordhavn. Placeringen i Kronløbsbassinet betyder, at der dannes et såkaldt ”lommevandrum” mellem øen og Stubkaj med plads og mulighed for vandaktiviteter. 

 

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED.

Bag det storstilede projekt med en værdi på 1,1 milliard kroner står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, som består af By & Havn (50 procent), PensionDanmark (40 procent) og Nordkranen (10 procent).

– Kronløbsøen er med til at færdiggøre visionen for Århusgadekvarteret, som en bydel med kanaler og broer. Øen vil danne ramme for både velbeliggende, bæredygtige boliger, et stort parkeringsanlæg og detailhandel, som både beboerne i Århusgadekvarteret og på Sundmolen vil nyde godt af, siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Byggeriets stueetage er tiltænkt erhverv som enten butikker, cafeer eller restauranter. Boligerne er ejerlejligheder, de bliver mellem 50 og 200 kvm og får alle mindst én altan. I det samlede projekt vil boliger udgøre 24.500 kvm, erhverv 500 kvm, boligkælder 5.000 kvm og parkeringskælder 33.000 kvm. 

 

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED.

PensionDanmark ser især frem til muligheden for at udnytte den unikke beliggenhed.

– Vi er glade for at kunne igangsætte de attraktive boliger på en ny ø i Kronløbsbassinet med en helt fantastisk beliggenhed tæt på vand, by og metro. Boligerne skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB- standarden på niveauet Guld. I kraft af beliggenhed, tilgængelighed, kvalitet og bæredygtighedscertificering forventer vi en høj efterspørgsel efter boligerne, så vi sikrer vores medlemmer et godt afkast, siger PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen.

 

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED.

NCC er totalentreprenør på projektet og ser frem til at være med til at bygge en helt ny ø i København.

– Dette projekt er i særklasse unikt. Det er ikke hver dag, at man som entreprenør får mulighed for at bidrage til denne form for byudvikling. Så vi får alle vores erfaringer og kompetencer i spil i dette projekt, som vi glæder os meget til at komme i gang med, siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.